İstanbul Barosu tarikatlara destek veren Bakan Yusuf Tekin hakkında suç duyurusunda bulundu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in, bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı "tarikat ve cemaat" açıklamaları büyük yankı uyandırdı. İstanbul Barosu, Bakan Tekin'in tarikat ve cemaatlerle ortaklık açıklamaları nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı açıklamalar, İstanbul Barosu tarafından suç duyurusuyla karşılandı. Bakan Tekin, MEB'in cemaat ve tarikatlarla protokol yaptığı iddialarına karşı, "Sizin 'tarikat, cemaat' dediğiniz, bizim 'STK' dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır" ifadelerini kullanarak kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

İSTANBUL BAROSU'NDAN SUÇ DUYURUSU

İstanbul Barosu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in tarikat ve cemaatlerle ortaklık açıklamalarından dolayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Baro, resmi bir açıklama yaparak, "Milli Eğitim Bakanı olarak tarikat ve cemaatlerle ortaklık yaptığını ikrar eden Yusuf Tekin hakkında; laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti olan Cumhuriyet'e yönelik faaliyetten dolayı İstanbul Barosu olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE GÜNDEMİNDE YANKI UYANDIRAN SUÇLAMALAR

Yusuf Tekin'in açıklamalarının ardından gündem sarsılırken, İstanbul Barosu'nun suç duyurusuyla birlikte tartışmalar daha da alevlendi. Suçlamaların ayrıntıları ve hukuki sürecin nasıl ilerleyeceği merak konusu olurken, Milli Eğitim Bakanı'nın tarikat ve cemaatlerle olan ilişkileri kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Hastanelerde onaylı randevu nedir ve nasıl alınır?
Heyelan Felaketi: Akıncılar'da 100 Dönüm Tarım Arazi Zarar Gördü
Orhangazi'de Tüfek Kazası: 9 Yaşındaki Çocuk Kuzenini Vurarak Öldürdü
13 Mayıs Hava Durumu: Yarın İçin Güncel Tahminler!
Nihal ve Bahar Candan Soruşturmasında Yeni Gelişme Yaşandı! İtiraf Geldi!