İstanbul İçin Son Karar

Koronavirüs salgının birinci yılına yaklaşırken uzun süredir devam eden salgın tedbirlerinin gevşetilmesi gündemde.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu'nun yapmış olduğu "Süreç olarak şu anda iyi bir pozisyondayız. İstanbul 1 Mart’tan itibaren olacak kısıtlamaların azalmasına hazır" açıklamaları kısıtlamaların kaldırılıp kaldırılmayacağı sorusunu gündeme getirdi?

Birinci yılına girmek üzere olan koronavirüs salgını karşısında alınan tedbir amaçlı kısıtlamaların kaldırılması gündemde. Aşı çalışmalarının hız kazanması ve salgının hızını kaybetmesi ile birlikte hayatın normale döndürülmesi için hazırlıklar yapılıyor.

Sağlık Bakanlığı'nın açıklamış olduğu tabloya göre 100 bin kişide 60,19 vaka görülen İstanbul, yine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı açıklamadaki kriterlere göre turuncu kategorideki "yüksek riskli" kentler arasında yer alıyor. Koca, yüksek riskli olan kentlerde kısıtlama kararlarına devam edebileceklerini dile getirirken, yeni tablo açıklanmadan önce İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nden dikkat çeken bir açıklama geldi. İstanbul'da salgının seyri ve olası normalleşme adımına ilişkin açıklamada bulunan İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu, şu anda kentte iyi durumda olduklarını, hasta sayılarının minimize edildiğini, hastanelerdeki yükün azaldığını söyledi. İstanbul'un AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı takvime göre 1 Mart'tan itibaren kısıtlamaların azalmasına hazır olduğunu öne süren Memişoğlu, öğrenciler okuluna, esnafın işine kavuşmasını beklediklerini dile getirdi. İstanbul için, Mart ayı başından itibaren sıkıntı olacağını düşünmediklerini söyleyen Memişoğlu, alınacak kararın yine de Bakanlığın ve Bilim Kurulu'nun önerisi doğrultusunda olacağını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Vücut ve organ temizleyici!: İşte padişahların zinde kalmalarının sırrı!
Akıllı telefon ve bilgisayar kullanımında dikkat edin!: Göz sağlığınız tehlikeye girebilir
Hurma ve Hurma Çekirdeğinin Sağlık İçin İnanılmaz Faydaları!
Uzmanlar Uyarıyor: Elektronik Sigara Gençlerin Beyin Gelişimini Tehdit Ediyor
Doğal Yöntemlerle Sağlıklı Zayıflama Trendi