İstanbul Kartal'da Binanın Çatısı Çöktü

İstanbul Kartal'da 4 katlı bir binanın çatısı çöktü. Beton parçaları balkona düşerken, çökmenin yaşandığı esnada balkonda kimsenin bulunmaması büyük bir facianın önüne geçti. Olay sonrası bina tahliye edildi ve yıkım kararı alındı.

İstanbul Kartal'da 4 katlı bir binanın çatısı çöktü, beton parçaları balkona düştü. Şans eseri kimsenin yaralanmadığı olayın ardından bina tahliye edilip yıkım kararı alındı. İtfaiye, polis ve zabıta ekipleri olay yerindeydi.

İstanbul Kartal'da 4 katlı bir binanın çatısının çökmesi sonucu büyük bir facianın eşiğinden dönüldü. Beton parçalarının balkona düşmesi, çökmenin yaşandığı esnada balkonda kimsenin bulunmaması sayesinde can kaybı ve yaralanma yaşanmadı. Olayın ardından bina tahliye edilerek yıkım kararı alındı.

Saat 14.00 sularında Kartal Orhantepe Mahallesi Banu Sokak'ta meydana gelen olayda, zemin üzeri 4 katlı ve 16 daireli binanın çatı kısmının bir bölümü, 4. kattaki balkonun üzerine çöktü. Bina sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, polis, Kartal Belediyesi zabıta ekipleri ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Şans eseri yaralanma ya da can kaybı yaşanmazken, zabıta ekipleri binanın bulunduğu sokağı araç ve yaya trafiğine kapattı. Kartal Belediyesi ekipleri ise binayı güvenlik amacıyla boşaltarak yıkım kararı aldı.

Mahalle sakini Kaan Duru, "Bu bina çok eski. Yöneticisi binanın yıkılacağını bildiği için yazlığında oturuyor. Biz birkaç kez uyardık, 'Belediyeye haber verin' dedik ama kimse dinlemedi. Sonunda böyle bir olay yaşandı. Umarım yaralı ya da ölü yoktur. Ben 10 yıldır burada çalışıyorum ve bu bina o süredir böyle. Sahil kesiminde birçok bina bu durumda. Askeriyenin arkasında da benzer sorunlar vardı, o binalar yıkıldı ve yeniden yapılıyor. Bu binanın da benzer bir duruma düşmesini istemeyiz." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.