İstanbul Seçim Anketi: İmamoğlu ile Kurum’un büyük mücadelesinde son durum

İstanbul'da 31 Mart yerel seçimlerine yönelik yapılan SONAR ve OPTİMAR anketlerinde, mevcut İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun önde olduğu belirlendi. SONAR'a göre İmamoğlu yüzde 41.1 ile liderliği korurken, OPTİMAR'da da yüzde 39.1'lik destek aldı.

İstanbul'da 31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken, mevcut İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile AKParti ve MHP'nin adayı Murat Kurum arasındaki çekişme tüm hızıyla devam ediyor. SONAR ve OPTİMAR anketlerine göre, İmamoğlu'nun önde olmasıyla birlikte, seçim heyecanı dorukta.

 

SONAR ANKETİ: İMAMOĞLU ÖNDE

Hakan Bayrakçı’nın sahibi olduğu SONAR Araştırma’nın anketinde katılımcılara "Önümüzdeki mart ayında yapılacak yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi parti adayına oy vermeyi düşünüyorsunuz?" sorusu yöneltildi.

Kararsızların orantısal olarak dağıtıldığı ankette İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 41.1 puan ile ilk sırada yer aldı. AKParti’nin adayı Murat Kurum 40.6 ile İmamoğlu’nun peşinden ikinci sırada yer aldı.

Başak Demirtaş’ın aday olmayacağını açıklamasından önce yapılan ankette, DEM Parti adayı olarak Demirtaş yayınlandı. Başak Demirtaş’ın oyu 6.5 puan olarak görüldü. İYİ Parti’nin adayı Buğra Kavuncu’nun oyu 4.3 puan olurken, Yeniden Refah Partisi adayının oyu 2.1 puan oldu.

 

OPTİMAR ANKETİ: İMAMOĞLU BİRİNCİ

AKParti’ye yakınlığıyla bilinen Optimar Araştırma’nın son anketinde de Ekrem İmamoğlu önde çıktı.

Ankette "Ekrem İmamoğlu’na oy veririm" diyenlerin oranı yüzde 39.1 olurken, "Murat Kurum" diyenlerin oranı yüzde 37.7 çıkıyor. "İmamoğlu’na oy vermem" diyenler yüzde 47 olurken, "Murat Kurum" için bu oran yüzde 47.4.

İYİ Parti adayı Buğra Kavuncu’ya oy verebilirim diyenlerin oranı yüzde 5 çıkarken, Zafer Partisi adayı Azmi Karamahmutoğlu diyenler yüzde 4 oluyor. Saadet Partisi adayı Birol Aydın yüzde 3 alırken bağımsız aday Taylan Yıldız diyenlerin oranı yüzde 2 çıkıyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri

Direne direne var olduk direne direne kazanacağız
Ekrem İmamoğlu’ndan kendi yöneticisine özelleştirme tepkisi:
Cumhurbaşkanı affından yararlandı
Örtülü Faşizm Yasası geliyor
Erdoğan beni kandıramaz