İstanbul Sözleşmesi’ni kaldırmayıp ne yapcaklar!

Ayasofya'ya Cuma namazı kılmaya giden bir kalabalık, İstanbul Valiliği'nin aldığı metro seferlerini durdurma kararını uygulayan kadın makiniste saldırdı. Olay üzerinde İBB Başkanı İmamoğlu'ndan ve İstanbul Valisi Yerlikaya'dan açıklamalar gelmişti.

Ayasofya'ya Cuma namazı kılmaya giden bir kitle, İstanbul Valiliği'nin aldığı metro seferlerini durdurma kararını uygulayan kadın makiniste saldırdı. Olay üzerinde İBB Başkanı İmamoğlu'ndan ve İstanbul Valisi Yerlikaya'dan açıklamalar gelmişti. Bu darp girişiminden bir gün sonra Cumartesi Annelerinin 800'üncü anmasında karanfil bırakmak isteyen Hanife Yıldız’a polis yerlerde sürükleyerek engel oldu.

Ayasofya'nın statüsünün değişmesinden sonra ilk namaza gitmek isteyen bir kitle, İstanbul Valiliği'nin Kovid-19 tedbirleri kapsamında almış olduğu 'Metro Seferlerini Durdurma' kararını  uygulayan kadın makiniste darp girişiminde bulunuldu. Güvenlik görevlisi yardımıyla darptan kurtulan makiniste İBB Başkanı İmamoğlu'ndan ve İstanbul Valisi Yerlikaya'dan destek geldi. Cumartesi Annelerinin 800'üncü anma gününde Galatasaray Meydanı’na karanfil bırakma eylemine polis sert müdahalede bulundu. Karanfil bırakmak isteyen Hanife Yıldız’a polis yerlerde sürükleyerek engel oldu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

#İstanbulSözleşmesiYaşatır… Temmuz ayında 36 kadın erkekler tarafından öldürüldü