İstanbul Turizminde Rekor Artış: Yabancı Ziyaretçi Sayısı %19 Yükseldi!

İstanbul, turizmde yükselen bir trend gösteriyor! Senenin ilk 2 ayında 2.5 milyonu aşkın yabancı ziyaretçi ağırlandı. Şubat ayında ise ziyaretçi sayısı geçen yıla göre yüzde 19 arttı. İstanbul Havalimanı, ziyaretçilerin ilk tercihi oldu.

İstanbul, turizmde parlıyor! Yılın başında 2 milyonu aşkın yabancı ziyaretçiye ev sahipliği yaparken, şubat ayında bu rakam yüzde 19 artışla rekor kırdı. İstanbul Havalimanı, ziyaretçilerin öncelikli tercihi olarak öne çıkıyor. Turizmdeki bu ivme, şehrin çekiciliğini ve cazibesini bir kez daha kanıtlıyor.
İstanbul, turizmde önde gelen şehirlerden biri olarak, senenin ilk 2 ayında 2 milyon 457 bin 518 yabancı ziyaretçi ağırladı. Bu, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8,08'lik bir artışı temsil ediyor. Şubat ayında ise İstanbul, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 19,14 artışla 1 milyon 291 bin 522 yabancı ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Rusya Federasyonu, Almanya, İran ve diğer ülkelerden gelen ziyaretçilerin yanı sıra İstanbul Havalimanı, ziyaretçilerin ilk tercihi oldu ve yabancı turistlerin yüzde 70.27'sini ağırladı. Sabiha Gökçen Havalimanı ise ikinci sırada yer aldı, 381 bin 508 yabancı turistin giriş yaptığı bir nokta olarak belirlendi. Havayoluyla gelen yabancı ziyaretçi sayısı önceki yıla göre yüzde 19,17 artarak 1 milyon 287 bin 290'a ulaştı. Deniz yoluyla gelen ziyaretçi sayısı ise önceki yıla göre yüzde 11,19 artışla 4 bin 232'ye yükseldi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Özhaseki: Hatay'daki Deprem Sonrası İnşaat Çalışmaları ve Kentsel Dönüşüm Hakkında Açıklamalar
Fahri Trafik Müfettişliği Yönetmeliğinde Değişiklik: Yeni Kurallar ve Şartlar
Antalya ve Çanakkale'de Organize Suç Örgütü Operasyonu: 9 Şüpheli Gözaltında
İstanbul Havalimanı'nda Kargo Uçağı Acil İniş Yaptı: Facia Önlenerek Uçak Kurtarıldı
Takipçi Kazanmak Adına İnsanların Canına Kastetti!