İstanbul Üniversitesi Öğrencilerinden Rektörlüğe Tepki: Polis Engeli Aşıldı, Öğrenciler Buluştu!

İstanbul Üniversitesi öğrencileri, rektörlüğün ziyaretçi yasağına ve polis engeline karşı protesto düzenledi. Uzun uğraşlar sonucunda polis engeli kaldırıldı, öğrenciler buluştu ve öğrenci meclisi oluşturmak için forum düzenledi.

Türkiye'nin köklü eğitim kurumlarından biri olan İstanbul Üniversitesi'nin rektörlük kararıyla tarihi Beyazıt'taki kampüsü başta olmak üzere tüm yerleşkelerinin ziyaretçilere kapatılmasına tepkiler devam ediyor. Farklı kampüslerde ve fakültelerde okuyan öğrenciler, bugün Beyazıt kampüsündeki öğrencilerle buluşmak için kampüs önüne geldi ancak polis kampüs girişine barikat kurarak öğrencilerin buluşmasını engelledi.

ÖĞRENCİLERİN PROTESTO SLOGANLARI

Öğrencilerin kampüs önünde polis barikatına tepkileri sloganlarla yükseldi. "Direne direne kazanacağız", "Yaşasın öğrenci dayanışması", "Bu kapı yalnız bizlere kapalı", "Aç, aç, barikatı aç" gibi sloganlar atıldı. Öğrenciler, rektörlüğün ziyaretçi yasağını ve polis müdahalesini protesto ettiler.

TURİSTLER İÇERİDE, ÖĞRENCİLER DIŞARIDA

Bir öğrenci, "Turist kafilelerine kapıyı açan kayyum rektör, cebini dolarlarla doldurmak isteyen kayyum rektör, bu kapının ardındaki arkadaşlarımıza kapıyı açmıyor." diyerek rektörlüğün tutarsız uygulamalarına tepki gösterdi. Kampüs içinde öğrencilerle buluşmak isteyen dışarıda bekleyen öğrenciler, kapının açılmamasına tepki gösterdi.

POLİS ENGELİ KALDIRILDI, ÖĞRENCİLER BULUŞTU

Uzun süren bekleyişin ardından polis, kapıyı açarak içerideki öğrencileri dışarıda bekleyen öğrenci dostlarıyla buluşturdu. Öğrenciler, alkışlar eşliğinde buluşmanın ardından öğrenci meclisi oluşturmak için forum düzenledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Orta Dünya'nın Yeni Yolculuğu: Yüzüklerin Efendisi'nde Gollum'un Sırları Ortaya Çıkıyor!
Bozbey, Çağlar ve Olay Medya Yöneticileriyle Buluştu: Toplumsal Birliktelik ve Eşit Hizmet Vurgusu
İnci Taneler'i Kadrosuna Bomba İki Transfer!
Ümit Özdağ Fatih Portakal'a ateş püskürdü: "Adresinizi verirseniz size gözlük ve kulaklık yollarım"
Yasmin Erbil Sevgilisi Yiğit Poyraz'ın Kucağında Çıktı!