İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin protestosuna müdahale edildi

Türkiye'nin köklü eğitim kurumlarının arasında yer alan İstanbul Üniversitesi, Beyazıt'taki kampüsü dahil olmak üzere tüm yerleşkelerinin kapılarını yerli ve yabancı ziyaretçilere açma kararı almıştı.

İstanbul Üniversitesi öğrencileri, üniversitenin ziyarete açılmasını protesto etmek amacıyla Beyazıt Kampüsü önünde bir araya geldi. Sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçen öğrencileri polis, kalkanlarıyla engellemeye çalıştı. Ancak öğrenciler, polis bariyerini aşarak kampüs ana kapısı önünde rektörün kararına karşı forum düzenledi ve "Bu kapı yalnız bizlere mi kapalı?" yazılı pankart taşıdı. Türkiye'nin köklü eğitim kurumlarından biri olan İstanbul Üniversitesi'nin, rektörlük kararıyla tarihi Beyazıt'taki kampüsü ve diğer tüm yerleşkelerinin ziyaretçilere açılmasına yönelik tepkiler devam ediyor.

FORUM DÜZENLEDİLER

"Bu kapı yalnız öğrenciye kapalı", "Osman elini üniversiteden çek", "Yaşasın öğrenci dayanışması" sloganları atan öğrenciler, kampüsün ana kapısına doğru yürüyüşe geçti. Polisler, öğrencileri ana kapıya uzak bir noktada açıklama yapmalarını isteyerek öğrencileri engellemeye çalıştı. Ancak öğrenciler, polis kalkanlarını aşarak kampüs ana kapısı önünde rektörün kararına karşı forum düzenledi ve halay çekti.

"ÜNİVERSİTEYE ZİYARETÇİLERİN GİRMESİNİ DEĞİL, İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NİN TİCARETHANEYE DÖNÜŞTÜRÜLMESİNİ ELEŞTİRİYORUZ"

İstanbul Üniversitesi'nin kamuya açılma kararı, öğrenciler, siyasetçiler ve halk tarafından eleştirilmişti. Öğrenciler geçen hafta da bir açıklama yaparak bu uygulamaya karşı çıkmış ve şu sözlerle tepkilerini dile getirmişlerdi:

"Burada turistlerin girmesi, dinci gericilerin, cihatçıların girmesi demek, kadınların, İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin yaşamını tehlikeye atmak demektir. İstanbul Üniversitesi’ni ticarethaneye çeviriyorlar demektir. İstanbul Üniversitesi’nde özel işletmelere yer açarak öğrencilerin kararlarını yok hale getiriyorlar demektir... Biz, bilim üretim süreçlerimize halkın dahil olmasını değil, İstanbul Üniversitesi’nin güvenli bir kurum olmamasını eleştiriyoruz. Biz okulumuza ziyaretçilerin girmesini değil, İstanbul Üniversitesi’nin ticarethaneye dönüştürülmesini eleştiriyoruz"

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Hakim ve savcı atamaları Resmi Gazete'de duyuruldu
Kiracıların yüzde 86'sı resmi zam oranının üzerinde ödeme yapıyor
Kurbanlıklarda düşüş: Fiyatlar belli oldu
Alper Gezeravcı'dan açıklama: "Ay'a erişmeyi planlıyoruz"
2024 Adli tatil ne zaman başlıyor?