İstanbul Üniversitesi'nde 100 Yıl Sonra Gün Yüzüne Çıkan Kutsal Emanetler Sergisi

Fatih'te İstanbul Üniversitesi'nde 100 yıl sonra gün yüzüne çıkan kutsal emanetlerin sergisi açıldı. İstanbul Üniversitesi Nadir Eserler Kütüphanesi'nde ziyarete açılan sergi, tarihî eserler ve Peygamber Efendimizin hatıralarını barındırıyor.

Fatih'te bulunan İstanbul Üniversitesi'nde, 1924 yılında Yıldız Sarayı'ndan devredilen ve 100 yıl sonra gün yüzüne çıkan kutsal emanetlerin sergisi ziyaretçilere kapılarını açtı. İstanbul Üniversitesi Nadir Eserler Kütüphanesi'nde düzenlenen sergide, Peygamber Efendimizin (sallallâhu aleyhi ve sellem) hatıralarını barındıran eserler ve tarihî miraslar görücüye çıktı. Ziyaretçiler, bu özel koleksiyonu yakından görmek için sergiyi ziyaret ediyor ve derin bir ilgiyle karşılıyor.

Fatih'te bulunan İstanbul Üniversitesi Nadir Eserler Kütüphanesi'nde, 1924 yılında Yıldız Sarayı'ndan devredilen 9 parça kutsal emanetin sergisinin açılışı yapıldı. Bu sergi, 100 yıl sonra gün yüzüne çıkan kutsal emanetlere olan yoğun ilgiyi gözler önüne serdi.

Sergi, "Kutsal Emanetlerin Ziyareti" adıyla düzenlendi ve içeriğinde Lihye-i Saadet, Peygamber Efendimizin (sallallâhu aleyhi ve sellem) Sakal-ı Şerif'i ve Hücre-i Saadet'in tamiratı sırasında kopan daha sonra padişaha takdim edilen direk parçaları, Ravza-i Mutahhara'nın aydınlatılmasında kullanılan mum, 514 yıllık Kuran-ı Kerim, Fetih ve Süvari Alayı sancağı, Hilye-i Şerif levhaları gibi önemli eserler yer alıyor. Sergi, 2 Nisan'da ziyarete açıldı ve 5 Nisan saat 16.00'a kadar İstanbul Üniversitesi'nde bulunan konukları ağırlamaya devam edecek.

İstanbul Üniversitesi Araştırma Görevlisi Mahmut Şan, sergi hakkında şunları söyledi: "Sultan Abdülhamid Han döneminde Yıldız Sarayı'nda bulunan kutsal emanetler, 1924 yılında Atatürk tarafından İstanbul Darülfünununa emanet edildi. Toplamda 9 parçadan oluşan sergimizi ziyaretçilerimizin ilgi ve şevkiyle açtık. Ziyaretçilerimiz öncelikle Hilye-i Şerif levhalarını, ardından Şeyh Hamdullah Efendi'nin 514 yıllık mushafını ve diğer kutsal emanetleri görebilecekler."

Kutsal emanet sergisinde görev alan İstanbul Üniversitesi öğrencisi Zeynep Yazıcı da duygularını şu şekilde ifade etti: "Burada Peygamber Efendimizin kutsal emanetlerini ziyaretçilere sunmaktan büyük bir onur duyuyoruz. Bu atmosferde kendimizi gerçekten kutsal bir yerde gibi hissediyoruz. Tüm ziyaretçileri bekliyoruz."

Sergide yer alan İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi öğrencisi Türkeş Aliyev ise mutluluğunu şu sözlerle dile getirdi: "Burada görev almak benim için büyük bir ayrıcalık. Peygamber Efendimizin kutsal emanetlerinin sergilendiği bu etkinlikte bulunmak gerçekten büyük bir mutluluk. Duygularımı tarif etmek gerçekten zor."

Bu sergi, kutsal emanetlere olan derin saygıyı ve sevgiyi göstermek adına önemli bir adım olarak görülüyor ve ziyaretçiler tarafından büyük ilgiyle karşılanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.