İstanbul Üniversitesi'nde Ziyaretçi Kararına Karşı Öğrenci Protestosu

İstanbul Üniversitesi'nde Rektörlüğün ziyaretçi kararına karşı öğrencilerin protestosu sertleşiyor. Polis barikatı ve öğrenci forumuyla tepkilerini dile getiren öğrenciler, üniversite politikalarına karşı birleşerek eylemlerini sürdürüyor.

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'nün ziyaretçi kararına karşı öğrencilerden gelen tepkiler çığ gibi büyüyor. Farklı fakülte ve kampüslerden bir araya gelen öğrenciler ile Beyazıt Kampüsü'ndeki öğrencilerin buluşmasını engellemek için polisler, kampüs girişine kalkanlarıyla barikat kurdu.

PROTESTO SLOGANLARI EŞLİĞİNDE FORUM DÜZENLENDİ

Öğrenciler, turistlerin üniversiteye alınıp, arkadaşlarının alınmamasını protesto etmek amacıyla sloganlar attı. Polis müdahalesi sonrasında kampüs içinde bekleyen öğrencilere dışarı çıkma izni verildi. Öğrenciler kampüs önünde bulunan dostlarıyla bir araya gelerek öğrenci meclisi oluşturmak üzere forum düzenledi.

"BU KAPI SADECE BİZE KAPALI"

Öğrenciler, sloganlar eşliğinde tepkilerini dile getirdi: "Direne direne kazanacağız", "Yaşasın öğrenci dayanışması", "Bu kapı yalnız bizlere kapalı", "Aç, aç, barikatı aç" gibi.

KAMPÜS İÇİNDE VE DIŞINDAKİ PROTESTOLAR

Kampüs içindeki bir öğrenci, "Bugün havuzlu bahçede arkadaşlarımızla öğrenci meclisi kurabilmek için buluşacaktık. Ama turist kafilelerine bu kapıyı açan kayyum rektör, cebini dolarlarla doldurmak isteyen kayyum rektör, bu kapının ardındaki arkadaşlarımıza kapıyı açmıyor." diyerek tepkisini dile getirdi.

Dışarıda olan bir öğrenci ise, "Bugün buraya fakülteler arası giriş yasağı olduğu için biz gene kendi okulumuza giremedik. Halen rektör diyordu ki, ‘fakülteler arası giriş yasağı yok’ Fakülteler arası giriş yasağı yok mu? Biz bugün buraya girebildik mi? Giremedik. Biz bugün öğrenci meclisimizi kuracağız ve söz, yetki kararın tüm üniversite bileşenlerinde olmasını sağlayacağız" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Meteorolojiden İstanbullulara kötü haver: 17 Mayıs 2024 İstanbul hava tahmini
Cumhurbaşkanlığı'nın 'tasarruf' genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı
İstanbul'da ucuz ev kalmayınca yatırımcılar da Düzce'ye yöneldi
Zam haberlerinin ardı arkası kesilmiyor! O tarihten sonra Coca Cola fiyatları uçacak!
Türkiye'nin milli yiyeceği ama yenmiyor! Dönerin yarım ekmek fiyatı bile şaşırttı