İstanbul Üniversitesi'nin mezuniyet töreninde polis sahneyi bastı

İstanbul Üniversitesi'nin mezuniyet töreninde polis ve özel güvenlik sahneyi bastı.  İlk olarak sahnede bir öğrencinin “Milliyetçi Türkiye'' dövizi açmasına başta müsade eden daha sonra ise uzunca süre uyaran ve dövizini...

İstanbul Üniversitesi'nin mezuniyet töreninde polis ve özel güvenlik sahneyi bastı.  İlk olarak sahnede bir öğrencinin “Milliyetçi Türkiye'' dövizi açmasına başta müsade eden daha sonra ise uzunca süre uyaran ve dövizini indirmesini söyleyen özel güvenlikler dövizi indirtip sahneden indi. Özel güvenliklerin bu engellemesine devrimci öğrenciler dahil bir çok öğrenci tepki gösterdi. Daha sonra “Bodrumlarda Yakılan İnsanlığımız'', “İrade gasbına hayır, Vekilime dokunma'', “Suruç, Ankara, Cizre, Silvan Devletin Katliamlarına Alışmayacağız'', “Hepsi Özgürleşene Kadar Hepimiz Tutsağız #TutukluÖğrencilereÖzgürlük'' yazılı dövizleri ve Adnan Yücel’in “Yer Yüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek'' adlı şiirinin yazılı olduğu pankartı açmak isteyen öğrencilere sivil polisler ve özel güvenlikler anında sahneyi basarak saldırdı.

İşte saldırı anı;

Öğrencileri mezuniyet töreninde gözaltına almaya çalışan sivil polislere ÖHD’li ve ÇHD’li avukatlar engel oldu. Bu sırada fakülte yöneticisi öğretim görevlilerinin hiç bir şey yapmadan olanları izlemesi dikkat çekti. Öğrenciler bu durum üzerine tepki gösterdi.

Kaynak: Umut Gazetesi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Diyanet: Haftanın dört günü biftek, bonfile, rosto, iskender gibi etli yemekler ana yemek olacak
İliç’teki maden faciasında 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı
Dönünce onlarla canlı yayında hesaplaşacağım
“Fotoğraf paylaşmayın”
Evlilik hazırlığındaki Ümit Özlale ve Serap Belovacıklı'dan ilk paylaşım