İstanbul Valiliği açıkladı: Özel anaokullarında da yüz yüze eğitime ara verildi.

İstanbul Valiliği, kent genelinde resmi ve özel anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarında yüz yüze eğitime ara verileceğini ancak 0-3 arası hizmet veren kreşlerin açık olacağını duyurdu.

 

Ülkede koronavirüs vakalarının artmasının ardından yeni tedbirler alınmıştı. İçişleri Bakanlığı genelgesinde, anaokulları ve anasınıflarının yüz yüze eğitime kapatılmasına karar verilmiş ancak kreşlerle açıklama yapılmamıştı.

Diğer tüm kısıtlamalar salı gününden itibaren uygulamaya alındı. Anaokulları kapatıldı ancak özel anaokullarında yüz yüze eğitime devam etti. İstanbul'da ki belirsizlik bugün sona erdi. Bu kapsamda özel anaokullarında da yüz yüze eğitime ara verildi.

Vali Yardımcısı Dr. Hasan Hüseyin Can imzasıyla kreşlere gönderilen yazıda, "İçişleri Bakanlığı'nın “Yeni Kısıtlamalar ve Tedbirler” konulu emirleri doğrultusunda ekte yer alan İl Hıfzısıhha Meclisi'nin 01.12.2020 tarihinde almış olduğu 110 sayılı kararın B-9 Maddesi'nde “Ana sınıfı ve anaokullarının faaliyetlerine ara verilmesi hükmü” bulunduğundan ilimizdeki resmi ve özel tüm anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarında yüz yüze eğitime ara verilerek uzaktan eğitim yapılması hususunda gereğini rica ederim" ifadelerini yer verdi.

KREŞLERDE YÜZ YÜZE EĞİTİME DEVAM

Valilik kaynakları, bu açıklamanın sadece anaokulu ve anasınıfları kapsadığını, İstanbul’da 0-3 yaş arasına hizmet veren kreşlerin kapanmayacağını yüz yüze eğitime devam edeceklerini açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

Okullar ne zaman kapanacak, yaz tatili ne zaman başlıyor? (2023-2024 MEB eğitim öğretim takvimi)
Okullar ne zaman kapanacak, yaz tatili ne zaman başlıyor? (2023-2024 MEB eğitim öğretim takvimi)
MEB’in hazırladığı yeni müfredatta “Atatürk ve Cumhuriyet” seyreltildi
YÖK: 20 üniversitede yapay zeka bölümü açılacak
Ders saatleri kısalacak mı? MEB okullarda yeni müfredatı açıkladı