İstanbul Valisi Yerlikaya, esnek çalışma saatleri uygulamasının detaylarını açıkladı

İstanbul'da 9 Kasım Pazartesi gününden itibaren, 60 yaş ve üstü, hamile, hastalar idari izinli sayılacak. Tüm kamu kurumları dönüşümlü çalışacak. Sanayi kesimi çalışanları 07.00'da mesaiye başlayacak.

İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, sanayi sektörü çalışanları için erken mesai düzenlemesi ve kamuda esnek çalışma yöntemlerinin belirlenmesi için toplantısın ardından İstanbul Valisi Ali Yerlikaya basın açıklaması yaptı.

Yerlikaya'nın açıklamalarına göre; 9 Kasım Pazartesi gününden itibaren, 60 yaş ve üstü, hamile, hastalar idari izinli sayılacak. Tüm kamu kurumları dönüşümlü çalışacak. Sanayi kesimi çalışanları 07.00'da mesaiye başlayacak.

Yerlikaya'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bireysel önlemlere uymada sorunlarımız var. Kısıtlanmış günlere geri dönemk istemiyoruz. Bu süreçte maske su kadar gerekli. İstanbul'da tüm kamu, kurum ve kuruluşlarımız kademeli mesaiye geçmişti. Bugünden itibaren dönüşümlü ve uzaktan çalışma yöntemlerinin kapsamı genişliyor. 60 yaş ve üstü çalışanlar, hamile, kronik rahatsızlığı bulunanlar, 10 yaş ve altı çocuğu olan kadın çalışanlar idari izinli olup evden çalışabilecek. Tüm kamu kurumları dönüşümlü çalışacak.

İşçi ve işveren sendikalarımız, meslek odalarımız, STK'larımız ile istişareler ettik. Sanayide çalışanların 07.00'de mesaiye başlaması kararı alındı. 9 Kasım'dan itibaren başlayacak. Salgının üstesinden birlikte geleceğiz, birlikte başaracağız." 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Alaşehir İYİ Parti İlçe Başkanı ve yönetiminden sekiz kişi istifa etti ve CHP'ye geçti
Kişisel veriler yurt dışına aktarılıp, yurttaş güvenliği ihlal ediliyor
İktidar ile Anayasa değişikliği konusunda yan yana gelmemiz mümkün değil
AK Parti'de hükûmetin 2028'e kadar gidemeyeceği konuşuluyor
Erdoğan dışında ‘yeni politikalar üretebilen isimler olmadığı’ dillendiriliyor