İstanbul’a iki hafta ‘6 bin 122’ kişi kaçak olarak giriş yaptı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul’da 12 Temmuz’dan itibaren altı bin 122 ‘kaçak göçmen’in yakalandığını ve bunların ‘Suriyeliler hariç’ 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul’da 12 Temmuz’dan itibaren altı bin 122 ‘kaçak göçmen’in yakalandığını ve bunların ‘Suriyeliler hariç’ ülkelerine geri gönderildiğini açıkladı.

NTV televizyonunda canlı yayın konuğu olan Soylu, şöyle dedi: “İstanbul’da 12 Temmuz’dan bu yana operasyon yapıyoruz. Altı bin 122 kişi yakaladık. Günde ortalama 600 kişi yakalanıyor ve bunların iki bin 691’i Afgan, bin 619’u Pakistanlı, sadece bin civarı Suriyeli. Bangladeş, Özbekistan, Sri Lanka, Fas, Cezayir bütün bunları yakalıyoruz ve bunları, Suriyeliler hariç, kendi ülkelerine geri göndermek için geri gönderme merkezlerine gönderiyoruz.”

Geçici koruma kapsamında olmakla birlikte İstanbul’da kaydı olmayan Suriyelilerin kayıtlı bulundukları illere geri dönmeleri için 20 Ağustos’a kadar süre verildiğini belirten Soylu, “Ben bu ülkenin İçişleri Bakanıyım. Benim ülkemde bilmediğim, kayıtlı olmayan kimsenin yaşamaması lazım” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bin 170'e ulaştı
Felakette ikinci gün
Can kaybı 912'ye yükseldi
Can kaybı 912'ye yükseldi
Şanlıurfa-Diyarbakır yolu yine kapatıldı