İstanbul'a kar yağar mı tartışmasına nokta koyan açıklama!

İklim Bilimci Prof. Dr. Levent Kurnaz, "Temmuz ayının ortasında 50 dereceyi görme ihtimalimiz çok yüksek" diye konuştu. Prof. Dr. Kurnaz, “Yaşadığımız her mevsim beklentilerden biraz sıcak olacak" diye konuştu.

Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, deniz suyu sıcaklığındaki artışın pek çok problemi beraberinde getirdiğini söyledi.

Deniz suyundaki sıcaklık artışının etkilerini dile getiren Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, Türkiye kıyılarında fırtınaların da daha şiddetli olacağına da dikkat çekti.

TEMMUZ AYININ ORTASINDA 50 DERECEYİ GÖRME İHTİMALİMİZ ÇOK YÜKSEK

Yaşanılan her mevsimin beklentilerden daha sıcak olacağına dikkat çeken Prof. Dr. Kurnaz, "Yaşadığımız her mevsim beklentilerden biraz sıcak olacak. Bu kışı böyle geçirdik. İstanbul'da çok fazla kar göremedik, hatta hiç göremedik. Bundan sonra da kar görür müyüz, Türkiye'nin batısında şüphelidir. Eğer böyle devam edecek olursak temmuz ayının ortası civarında Türkiye'de bir yerlerde 50 dereceyi görüyor olma ihtimalimiz çok yüksek. O bir yerler de muhtemelen Cizre olacak" dedi.

Prof. Dr. Kurnaz, "Deniz suyu sıcaklıkları normalin oldukça üstünde. Bunun arkasında korkutucu olan kısım da şu. Hava biraz daha bildiğimiz gibi kolay ısınıp kolay soğuyabiliyor fakat deniz hem zor ısınıyor hem de zor soğuyor. Dolayısıyla denizin bir defa ısınmış olması çok kötü bir şey çünkü kış gelip, havalar soğuduğu gibi deniz birden soğumayacak. Şimdi bunun getireceği de başımızda çok büyük belalar olacak. Özellikle bu yıl müsilaj gibi bir belaya Türkiye'nin hazır olması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"MAYIS BAŞI GİBİ MÜSİLAJLA MÜCADELE ETMEYE BAŞLIYOR OLABİLİRİZ"

Müsilaj tehlikesine vurgu yapan Kurnaz, "Müsilaj, birkaç şeyin birleşiminden oluşuyor. Yani kendi başına bir sorun değil. Bir tanesi deniz suyunun sıcak olması. Ondan sonra, denizin dalgasız olması, yani çok fazla rüzgar olmaması kıymetli. Üçüncü olarak da, yağışlarla çok fazla tarımdan gübre gelmesi. Yani şu anda yağışlar böyle devam edecek olursa ve tüm mart ayı süresince tarımda kullanılan gübre denize akacak olursa, bu üçünün birleşimi ile biz gene nisan sonu mayıs başı gibi müsilajla mücadele etmeye başlıyor olabiliriz" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Naci Görür'den deprem uyarısı geldi: Afet boyunda zarar verebilir!
Mudanya'da taksiciye bıçaklı saldırı: 20 bıçak darbesi!
Özel Güvenlik 109. Temel Eğitim ve 85. Yenileme Eğitimi Sınavı tarihi: ÖGS ne zaman?
Reddedilen vize ücretinizi geri almanızın yöntemi
B sınıfı ehliyeti olanlara İŞKUR’dan 25 Bin TL maaş müjdesi