İstanbul'a kar yağışı uyarısı!

Meteoroloji'den alınan bilgiye göre, İstanbul'da kar yağışı önümüzdeki günlerde etkisini artıracak. Yağışın İstanbul'da bu gece sulu kar şeklinde tekrar başlaması, özellikle pazar ve pazartesi günü yoğun şekilde sürmesi bekleniyor.

Uzun zamandır kurak geçen günlerin ardından ülke genelinde kış etkisini göstermeye başladı. Salı gününe kadar yoğun kar yağışları var. Sıcaklıkların daha da düşmesi öngörülüyor. Kar yağışı daha çok İstanbul'un kuzeyinde ve yüksek semtlerde etkili oluyor. Sarıyer, Arnavutköy, Eyüpsultan, Kağıthane, Gaziosmanpaşa, Beykoz, Ümraniye ve Üsküdar'da kar yağışı aralıklarla sürüyor.

İSTANBUL'A YOĞUN KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

İstanbul'da Cumartesi akşamı önce sulu kar var. Pazar ve pazartesi yoğun kar yağışı bekleniyor. Marmara Bölgesi'nde; Kocaeli, Sakarya tarafında sulu kar ve dağlarda ise kar var. Yağışın az olduğu Trakya bölümünde de don etkili olacak. Bölgede cumartesi gecesinden itibaren yoğun kar bekleniyor.

"BU GECE KAR YAĞIŞI BAŞLAR"

İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen de Twitter hesabından dün yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: ''Gece İstanbul'a hafif de olsa kar yağdı. Bugün İstanbul'da kar yok. Bu gece kar yağışı başlar ve 3 gün devam eder. Yağış cumartesi akşam, pazar ve pazartesi kuvvetlenecek.'' Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Twitter'ın üzerinden, yağış ve fırtınalar için uyarıda bulundu. MGM'nin paylaşımında sıcaklıkların mevsim normalleri altında seyredeceği belirtildi. Paylaşımda "Rüzgarın; Marmara'nın kuzey ve batısı ile akşam saatlerinden sonra Güney Ege Kıyıları, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz kıyıları ve Sinop çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkat" denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

9 Mayıs 2024 Günlük burç yorumları
Yeni bir çağ doğuyor! Retrograd Plüton'un Oğlak burcundan Kova burcuna geçişi
Ayaklar yüksek kolesterolü nasıl ele veriyor: Bilmeniz gereken 6 belirti!
Kilo vermek isteyenler bu saat aralığında egzersiz yapmalı!
Çamaşırlarınızı 40 derecede yıkamayın!