İstanbul'da Abdullah Zeydan Protestolarında 132 Gözaltı!

Van'daki seçim kararlarına itirazın yankıları İstanbul'da protesto gösterilerine dönüştü. DEM Parti adayı Abdullah Zeydan'ın seçim sonuçlarına ilişkin YSK kararının ardından yapılan eylemlerde 132 kişi gözaltına alındı.

YSK'nın Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçim sonuçlarına ilişkin kararı, İstanbul'da protesto gösterilerine neden oldu.

Van İl Seçim Kurulu'nun, DEM Parti adayı Abdullah Zeydan'ın Van Büyükşehir Belediye Başkanı olarak "seçilmemiş sayılması" ve mazbatanın ikinci sıradaki AKP adayı Abdulahat Arvas’a verilmesi kararına yapılan itirazı oy çokluğu ile kabul etti. YSK'nın bu kararından önce olduğu gibi İstanbul'da da basın açıklamaları ve eylemler düzenlendi. İstanbul Valiliği, bu eylemlerde toplam 132 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul Adliyesi'nde basın açıklaması yapmak isteyen avukatlara "Başsavcılık Makamı" izin vermedi ve bu nedenle avukatlar adliye binasına zorla girmeye çalıştı. Avukatların kamu malına zarar verdikleri ve görevli memura karşı direndikleri iddia edildi. 14 avukat gözaltına alındı, ancak bir süre sonra serbest bırakıldı.

Ayrıca, seçilmiş belediye başkanı Abdullah Zeydan'a yönelik Van İl Seçim Kurulu'nun kararı, Sultanbeyli, Esenyurt ve Sancaktepe'de akşam saatlerinde yapılan eylemlerle protesto edildi. Valilik, eylemlerin izinsiz olduğunu belirterek aralarında 2 çocuğun da bulunduğu 118 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Gözaltına alınanlarla ilgili yasal sürecin devam ettiği bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

“Bir af söz konusu değil, anayasanın gereği yapıldı”
28 Şubat davası hükümlüsü generallerin kalan cezaları affedildi
TL ibaresini koymamanın bedeli ağır oldu
Ankara’da vekâletler çekişmesi
Silah kaçakçılarına 'Mercek-19' operasyonu