İstanbul'da Alışveriş Anlaşmazlığı: Şiddet Olayında Hapis Cezası Talebi

İstanbul Fatih'te alışveriş anlaşmazlığı sebebiyle tartışma yaşandı. Şüpheli, çarşaflı bir kadını iterek yerde sürüklemeye çalıştı. İddianameye göre, kamu güvenliğini tehlikeye atan şüpheli hakkında 3 yıla kadar hapis isteniyor.

İstanbul Fatih'te bir alışveriş anlaşmazlığı, şiddet sahnesine dönüştü. Şüpheli, iş yerinde çıkan tartışmada çarşaflı bir kadını iterek yerde sürüklemeye kalkıştı. Olayın sosyal medyada yayılması üzerine başlatılan soruşturma sonucunda, şüpheli hakkında hapis cezası talebiyle iddianame hazırlandı. Kamu güvenliği açısından ciddi bir tehdit oluşturduğu belirtilen şüpheli, önümüzdeki günlerde yargılanacak.

İstanbul Fatih'te 26 Mart 2024 tarihinde çalıştığı iş yerinde alışveriş anlaşmazlığı sebebiyle bir kadınla tartıştığı iddia edilen Ali Ümit Şakar'a (32) yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Devriye Ekipler Amirliği'ne bağlı görevli memurların, bir dükkana zarar veren kalabalık bir grubun olduğunu tespit etmesi üzerine başlatılan soruşturmanın detayları yer aldı. Olay tarihinde şüphelinin gündüz saatlerinde bir kadını iterek yerde sürüklemeye çalıştığına dair görüntülerin sosyal medyada gündem olmasıyla birlikte soruşturma başlatıldığı belirtildi.

İddianamede, görüntü seyretme ve ses çözümleme tutanağına dayanılarak, çarşaf giymiş bir kadının şüpheli Şakar tarafından sağ kolundan tutularak itildiği, aynı anda "kime vuruyorsun" şeklinde bir sesin duyulduğu, kadının kaldırım üzerinde yattığı ve devam eden görüntülerde "ver 50 liramı da ver" şeklinde seslerin duyulduğu aktarıldı.

Hazırlanan iddianamede, şüphelinin eyleminin kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlike oluşturduğu ve sosyal medyada da geniş yankı bulduğu vurgulandı. Ayrıca, şüphelinin kin ve düşmanlık içeren tutum ve davranışlar sergilediği belirtilerek, 'basit yaralama' ve 'tehdit' suçlarından da ayrıca soruşturma işlemlerinin devam ettiği ifade edildi.

İddianamede, şüpheli Ali Ümit Şakar'a 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep edildiği belirtildi. Şüphelinin yargılanmasına önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacağı ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Covid-19'un yeni varyantı 'FLIRT' ciddi vakalarla çıktı!
Et Entegre Tesisi İşkence Skandalı: Suluova'da Büyük Tepki!
Didim'de Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 3 Organizatör ve 37 Göçmen Yakalandı
Hemşire Selen'in şüpheli ölümüne ilişkin son görüntüleri ortaya çıktı
Arda Güler'den Sevgilisi İle Dikkat Çeken O Sosyal Medya Paylaşımı!