İstanbul'da barajların doluluk oranında son durum

İstanbul'da sağanak yağışlara rağmen barajlardaki doluluk oranı yüzde 39.84'e düştü. Alibeyköy barajı ise yüzde 9.73 ile en düşük seviyede. Şu an sadece Elmalı ve Terkos barajları yüzde 50'nin üzerinde doluluk oranına sahip.

İstanbul'da son günlerde etkili olan sağanak yağışlara rağmen, barajlardaki su seviyeleri düşmeye devam ediyor. İSKİ'nin verilerine göre, barajların doluluk oranı bugün itibarıyla yüzde 39.84'e geriledi. Özellikle Alibeyköy barajı, son aylarda yaşadığı düşüşle dikkat çekiyor; doluluk oranı yüzde 10'un altına inerek yüzde 9.73 olarak ölçüldü. Bu durum, baraj gölündeki su seviyesinin tahliye kapaklarından onlarca metre geride kaldığını gösteriyor.

İstanbul'da doluluk oranı yüzde 50'nin üzerinde olan sadece iki baraj bulunuyor: Elmalı ve Terkos. Bu barajların doluluk oranları sırasıyla yüzde 56.82 ve yüzde 56.2 seviyelerinde. Geriye kalan sekiz baraj gölünde ise doluluk oranları alarm verici düzeyde; en düşük doluluk oranı yüzde 6.26 ile Kazandere barajında kaydedilirken, diğer barajların doluluk oranları da endişe veriyor. Örneğin, Ömerli barajı yüzde 32.84, Darlık barajı yüzde 44.59, Büyükçekmece barajı yüzde 41.49, Sazlıdere barajı ise yüzde 48.42 doluluk oranlarına sahip. Bu veriler, İstanbul'un su kaynaklarının sürdürülebilirliği açısından önemli bir uyarı niteliği taşıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.