İstanbul’da berber fiyatları şok etti! 500 TL fiyat veren semtler var!

Yeni yılla birlikte İstanbul'da berber fiyatları yükseliyor. Saç ve sakal tıraşı ücretleri 250-500 TL arasında değişirken, esnaf maliyet artışlarına dikkat çekiyor.

Berberlerde yeni yılın gelmesiyle birlikte fiyatlar yükseliyor. İstanbul'da geçen yıl 150-200 lira arasında olan saç ve sakal tıraşı fiyatları, bu yıl 250-500 lira arasında değişiyor. Fiyatlar semtlere göre değişiklik gösteriyor.

Berberler, kira, elektrik, su, çalışan ücretleri gibi giderlerdeki artışın kendilerine yansıdığını belirtiyor. Ocak ayında 150 lira civarında olan saç kesim fiyatları, bu yıl 300-400 liraya kadar çıkıyor. Bazı semtlerde ise bu rakam daha da yüksek olabiliyor. Sakal kesimi fiyatları da 100-200 lira civarında değişiyor. Saç ve sakal kesimi yaptırmak isteyen kişiler, 250 ile 500 lira arasında bir rakamı gözden çıkarmak zorunda kalıyor. Berberler, fiyat artışlarını dükkan kiralarındaki artışlar ve genel zamlarla açıklıyor.

Fiyat artışları hakkında konuşan berber Göktuğ Buğra Togel, "Hayat pahalılığından dolayı biz de zor durumdayız. Kiralar, elektrik ve su fiyatları en başta artıyor. Müşterilerimiz, genel fiyat artışlarının farkında ve bizim fiyatlarımıza da anlayış gösteriyorlar. Farklı semtlerde berber hizmeti fiyatları değişiyor, bu da kira farklılıklarından kaynaklanıyor. Saç ve sakal tıraşı fiyatımız 350 lira ve bu rakamı artıracağız. Üç ay veya altı ayda bir fiyatımızı gözden geçirebiliyoruz. Geçen yıl saç sakal tıraşı ücretimiz 250 liraydı" şeklinde konuştu.

Şükrücan Develi oğlu vatandaş ise "Esnaf arkadaşlara da hak vermeye başladık. Maliyetlerdeki artışlar nedeniyle berberlerdeki zamları da anlayışla karşılıyorum. Geçen sene saç ve sakal için 200 lira ödüyordum, bu sene ciddi bir artış yaşandı" dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Damacana Su Fiyatlarında İki Katlık Artış: Tüketiciler Endişeli
Gümüş Fiyatları Tarihi Rekor Kırarak 11 Yılın En Yükseğine Ulaştı
Kafe ve restoranlarda bu ibareye rastlarsanız ödeme yapmayın!
Karpuz kelek çıkarsa tüketiciler 20 bin lira kazanabiliyor!
200 TL banknot 132 dolar ederken şimdi ise 6 dolara kadar geriledi