İstanbul''da bir askeri alan daha imara açılıyor

Kuzey Marmara Otoyolu nedeniyle büyüyen Çekmeköy’deki askeri alanın planı, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin İmar ve Bayındırlık Komisyonu’ndan geçti. Ömerli Mahallesi’nde bulunan askeri alana ilişkin Komisyon’dan geçen rapora göre; bölge, ‘konut’, ‘sosyal kültürel tesis’ ve ‘yol alanı’ oldu.

Raporda, plan teklifine ilişkin kurum görüşlerine de yer verildi. İSKİ Genel Müdürlüğü, alanın su havzasının dışında kaldığını belirterek, ‘olumlu’ görüş sundu.

BirGün'den Uğur Şahin'in haberine göre, yeşil Alan ve Tesisler Yapım Müdürlüğü de, imar planındaki yeşil alan miktarının korunması şartıyla ‘uygun’ görüşüşünü verdi.

İstanbul Valiliği İl Jandarma Komutanlığı’nın görüşünde de, alanın Hazine’ye kayıtlı olduğu ve 49,563 metrekare yüzölçümüne sahip olduğu belirtildi, planda ‘sakınca bulunmadığı’ bildirildi.

Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü’nün ayrıntılı jeolojik inceleme talep edip, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na onaylatılması gerektiği yönündeki görüşü ise dikkati çekti.

İmar planı değişikliği teklifini ‘uygun’ bulan İmar ve Bayındırlık Komisyonu, değişiklik teklifini İBB Meclisi’ne havale etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Şöhretin Zirvesindeyken İstanbul'u Terk Etti! Tarık Tarcan Tanınmaz Halde!
Kızılcık Şerbeti'nin Giray'ı Kaan Taşaner'den Feyza Civelek'e Öyle Sözler Etti Ki!
Gözleriniz Ne Kadar Keskin? Fotoğraftaki Komandoyu Kaç Saniyede Bulabileceksiniz?
Memur ve Emekli Maaş Zam Hesabı Yeniden Değişti! Zam Oranları Ne Olacak?
ATM'de Para Kabusu! Bazı Banknotlar Kabul Edilmiyor mu?