İstanbul’da çakar lamba denetimi: Usulsüz çakar kullanan ambulansa ceza kesildi!

İstanbul'da polis ekipleri, kent genelinde usulsüz çakar-siren tertibatı kullanımı ve emniyet şeridi ihlali yapan sürücülere yönelik dron destekli denetim gerçekleştirdi. Operasyon kapsamında bir sürücüye toplam 19 bin 317 TL ceza kesildi.

İstanbul'da polis ekipleri, kent genelinde usulsüz çakar-siren tertibatı kullanımı ve emniyet şeridi ihlali yapan sürücülere yönelik drone destekli denetim gerçekleştirdi. Operasyon kapsamında bir sürücüye toplam 19 bin 317 TL ceza kesildi.

TRAFİK EKİPLERİ İLE SİVİL TRAFİK POLİSLERİ DENETİMDE

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, D-100 karayolu üzerinde Merter, Zincirlikuyu ve Ünalan gibi önemli noktalarda, sivil trafik polislerinin de katılımıyla usulsüz çakar-siren tertibatı kullanan ve emniyet şeridi ihlali yapan araçları denetledi. 

DRON DESTEKLİ UYGULAMADA BELGELER İNCELENDİ

Dron destekli uygulama sırasında, kontrol noktalarında durdurulan araçların sürücülerinin belgeleri detaylı bir şekilde incelendi. Özellikle D-100 karayolu Merter'deki bir uygulama noktasında, emniyet şeridi ihlali yapan bir otomobil polis ekiplerince çevrildi.

CEZA YAĞDI: 19 BİN 317 TL

Emniyet şeridi ihlali yapan aracın sürücüsüne ve sahibine, ayrıca usulsüz çakar kullanımından dolayı toplamda 19 bin 317 TL ceza kesildi. Bu operasyon, trafik kurallarına uymayan sürücülere karşı gerçekleştirilen etkili denetimlerin devam edeceğini gösteriyor.

AMBULANSLARA CEZA KESİLDİ

Yapılan denetimde, usulsüz siren kullanan hasta nakil ambulansının da aralarında bulunduğu 6 araca yaklaşık 40 bin lira ceza yazıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından usulsüz çakar ve siren kullananlarla emniyet şeridi ihlali yapan araçlara yönelik denetim yapıldı. D-100 Karayolu Merter mevkiinde yapılan denetimde, içinde hasta olmadığı halde emniyet şeridi kullanan hasta nakil ambulansına, zorunlu olmadığı halde emniyet şeridi kullandığı için işlem yapıldı. Ambulansa 7 bin 129 lira ceza yazılırken, emniyet şeridi kullandığı belirlenen 5 araca ise toplam 32 bin 195 lira ceza yazıldı.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

3. Sayfa Haberleri

Hakkari-Çukurca karayolu ulaşıma kapandı: Dev kayalar yolu kapattı
Taksim Gezi Parkı'nda Kadının Üzerine Ağaç Dalı Düştü: Yaralı Hastaneye Kaldırıldı
Alaplı'da Telefon Dükkanına Hırsızlık: 3 Tutuklama
Kilis'te baba vahşeti: Suriyeli Yusuf, Eşini ve 3 çocuğunu boğarak öldürdü ve
Huzurevinde bıçaklı saldırı: 2 kişi yaşamını yitirdi