İstanbul'da Çakarlı Araçta Şok Denetim: Sahtecilik Çetesi Yakalandı!

İstanbul'da "koruma" yazılı plakalara sahip çakarlı bir araçta yapılan denetimde, sahte polis kimliği ve sahte belgelerle birlikte 3 kişi gözaltına alındı. Haberin detayları...

İstanbul'da polis, plakasında "koruma" yazılı çakarlı bir aracı durdurdu ve araçta bulunan 3 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin üstlerinde yapılan aramada, 3 el telsizi, 1 biber gazı, 5 sahte kurum kimlik kartı ve bir oyuncak tabanca ele geçirildi.

ŞÜPHELİLERİN KİMLİKLERİ SAHTE ÇIKTI

Olay, Pazar günü Esenler Oruçreis Mahallesi'nde meydana geldi. Asayiş denetimi yapan polis, şüphelendiği çakarlı aracı durdurdu ve D.İ. (18), H.E. (21) ve G.Y. (19) kimlik kontrolü yaptı. D.İ. kendisini polis memuru olarak tanıttı, ancak gösterdiği kimliğin sahte olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine tüm şüpheliler gözaltına alındı.

CEZAİ İŞLEM VE HUKUKİ SÜREÇLER

Polis, şüphelilerin yanında bulunan sahte belgeler ve telsizler nedeniyle 45 bin lira para cezası uyguladı. G.Y. hakkında "araca sahte plaka takmak veya kullanmak" ve "mevzuatta belirtilen ışık veya sesli uyarı işareti veren cihazları mevzuatta izin verilmeyen araçlara takmak ve kullanmak" suçlarından işlem yapıldı. Şüpheliler, "kamu görevinin usulsüz üstlenilmesi", "Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarıyla adliyeye sevk edildi.

KAMU GÜVENLİĞİ TEHLİKEDE

Bu olay, sahte kimlik ve belge kullanımıyla ilgili güvenlik açığını gözler önüne serdi. Polis, bu tür durumların önüne geçmek için denetimlerin artırılacağını bildirdi. Sahtecilik faaliyetlerinin engellenmesi amacıyla çalışmaların süreceği belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.