İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler

Artıbir Araştırma Genel Müdürü Hüseyin Çalışkaner, yaklaşan seçimler öncesi İstanbul'da dikkat çekici bir anket sonucu açıkladı. Ankete göre Bahçelievler, Fatih, Eyüp ve Üsküdar gibi geleneksel olarak AK Parti'ye yakın ilçelerde CHP'ye oy verme eğiliminde artış gözlemleniyor.

SEÇİM RÜZGARI İSTANBUL'U DEĞİŞTİRİYOR: ARTIBİR ARAŞTIRMA'DAN ÇARPICI ANKET SONUÇLARI

Artıbir Araştırma Genel Müdürü Hüseyin Çalışkaner, yaklaşan seçimler öncesi İstanbul'da dikkat çekici bir anket sonucu açıkladı. Ankete göre Bahçelievler, Fatih, Eyüp ve Üsküdar gibi geleneksel olarak AK Parti'ye yakın ilçelerde CHP'ye oy verme eğiliminde artış gözlemleniyor. Çalışkaner, bu sonucun İstanbul'da siyasi dengeleri değiştirebileceğini ve seçimlerden sonra bambaşka bir İstanbul tablosuyla karşı karşıya kalabileceğimizi söyledi.

Anket Sonuçları Ne Diyor?

Artıbir Araştırma'nın İstanbul'da 1500 kişiyle gerçekleştirdiği ankete göre, Bahçelievler'de CHP'ye oy verme eğilimi son 6 ayda 5 puan artarak %30'a ulaştı. Fatih'te de benzer bir artış gözlemlenirken, CHP'ye oy verme oranı %28'e yükseldi. Eyüp ve Üsküdar'da ise CHP'nin oy oranı %25'e yaklaştı.

Çalışkaner: "İstanbul'da Farklı Bir Siyasi Tablo Oluşabilir"

Anket sonuçlarını değerlendiren Artıbir Araştırma Genel Müdürü Hüseyin Çalışkaner, "İstanbul'da seçmen tercihlerinde önemli değişimler gözlemliyoruz. Özellikle Bahçelievler, Fatih, Eyüp ve Üsküdar gibi geleneksel AK Parti kalesi olarak bilinen ilçelerde CHP'ye oy verme eğiliminde artış dikkat çekici. Bu durum, İstanbul'da siyasi dengeleri değiştirebilecek bir potansiyele sahip." dedi.

Çalışkaner, "Seçimlerden sonra İstanbul'da bambaşka bir siyasi tablo ile karşı karşıya kalabiliriz. CHP, bu ilçelerde oyunu artırabilir ve İstanbul'da önemli bir zafer elde edebilir." ifadelerini kullandı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Galatasaray Taraftarına Yönelik Saldırı: İddianamede 26 Yıla Kadar Hapis Talebi
Sinan Ateş cinayeti davasında ilk duruşma tarihi belli oldu
Babacan uyardı: Fotoğraflarım kullanılarak insanlar dolandırılıyor!
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin EFES-2024 Tatbikatı İzmir'de gerçekleşti
Kuzey Makedonya vatandaşlığı almak isteyenler dikkat!