İstanbul'da DEAŞ Hücresine Operasyon : 2 Kişi Yakalandı!

İstanbul'da düzenlenen operasyonda, terörle mücadele ekipleri 2 DEAŞ üyesini yakaladı. Orta Asya kökenli hücre üyelerinin saklandıkları evde jandarma üniforması, polis yeleği ve silahlar bulundu. Tacikistanlı örgüt lideri tutuklandı, diğeri sınır dışı edildi.

İstanbul'da gerçekleştirilen operasyonda, terörle mücadele ekipleri tarafından DEAŞ'a bağlı olduğu tespit edilen 2 hücre üyesi yakalandı. Şüphelilerin Orta Asya kökenli oldukları ve saldırı hazırlığı içinde oldukları belirlendi. Operasyon sonucunda, evlerinde jandarma üniforması, polis yeleği, silahlar ve diğer örgütsel malzemeler ele geçirildi. Tacikistanlı örgüt lideri tutuklanırken, diğer şüpheli sınır dışı edildi.

İstanbul'da gerçekleştirilen operasyon, terörle mücadele ekipleri tarafından gerçekleştirildi ve DEAŞ'a bağlı olduğu tespit edilen 2 hücre üyesinin yakalanmasıyla sonuçlandı. Operasyon, İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi ile Terörle Mücadele ekipleri tarafından koordineli bir şekilde gerçekleştirildi. Hücre üyelerinin Orta Asya kökenli oldukları ve saldırı hazırlığı içinde oldukları tespit edildi. Operasyon sonucunda, şüphelilerin saklandıkları evde yapılan aramalarda çeşitli silahlar ve patlayıcılarla birlikte jandarma üniforması, polis yeleği, araç çakar tertibatı, polis şapkası, araç telsizi, bıçak ve silah kılıfı gibi materyaller ele geçirildi. Bu materyaller, şüphelilerin muhtemel bir saldırı için planlama yaptığını gösterdi.Operasyon sonucunda, DEAŞ üyelerinin Türkiye'de terör eylemi gerçekleştirmeye yönelik planlamalar yaptığı belirlendi. Özellikle Tacikistanlı Fazıljon A.'nın, planın organizatörü ve anahtar ismi olduğu ortaya çıktı. Fazıljon A. operasyon sonrasında tutuklandı ve adli süreç başlatıldı. Diğer şüpheli olan Kırgızistan kökenli Zulfııa S. ise ülkeden sınır dışı edildi.Bu operasyon, Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlılığını ve güvenlik güçlerinin etkinliğini bir kez daha gösterdi. Ayrıca, terör örgütlerine karşı alınan kararlı önlemler ve istihbarat çalışmalarının öneminin altını bir kez daha çizdi. Bu başarılı operasyonla, halkın güvenliği ve ülkenin istikrarı için potansiyel bir tehdidin engellendiği ve terörle mücadeledeki kararlılığın devam ettiği vurgulandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Mudanya'da taksiciye bıçaklı saldırı: 20 bıçak darbesi!
Özel Güvenlik 109. Temel Eğitim ve 85. Yenileme Eğitimi Sınavı tarihi: ÖGS ne zaman?
Reddedilen vize ücretinizi geri almanızın yöntemi
B sınıfı ehliyeti olanlara İŞKUR’dan 25 Bin TL maaş müjdesi
2024 Arefe günü ne zaman?