İstanbul’da ders saatlerinde değişiklik: Valilik açıkladı!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayımladığı genelge doğrultusunda, İstanbul Valiliği, 34 ilçede ikili eğitim yapan okullarda ders süresini 40 dakikadan 35 dakikaya düşürdü. Bu düzenlemeyle eğitim-öğretim aksatılmadan devam edecek..

İstanbul Valiliği, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) genelgesi doğrultusunda 34 ilçede ikili eğitim yapan okulların ders saatlerinde düzenlemeye gitti. TRT Haber'in aktardığına göre, bu okullarda ders süresi 40 dakikadan 35 dakikaya indirildi.

MEB'DEN VALILIKLERE GENELGE GÖNDERILDI

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasıyla valiliklere gönderilen genelgede, derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlenmesi ve öğrencilerin herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiği belirtildi. Genelgede ayrıca, mevcut ileri saat uygulamasının sürdürüleceği vurgulanarak, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde ders yılının 180 iş gününden az olmaması gerektiği hatırlatıldı.

YETKI VALILIKLERDE

Ders saatleriyle ilgili düzenlemenin Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği ile uyumlu olması gerektiği belirtilen genelgede, valiliklerin kendi bölgelerinin şartlarına göre ders saatlerini düzenleme yetkisine sahip olduğu ifade edildi. Yaz saati uygulamasının devam etmesi nedeniyle, kış saati düzenlemesi yapılmadığı ve il bazlı mesai saatlerinin belirlenmesinin valiliklerin sorumluluğunda olduğu da hatırlatıldı.

EĞITIM AKSAMAYACAK, TEDBIRLER ALINACAK

Gün doğumu, gün batımı ve toplumsal şartların göz önünde bulundurularak ders saatlerinin planlanması gerektiği vurgulanan genelgede, öğrencilerin karşılaşabileceği olumsuz durumların önüne geçilmesi için tüm önlemlerin alınacağı belirtildi..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.