İstanbul'da Ekmeğin Fiyatı Arttı!

İstanbul'da ekmek tüketicileri, ekmeğin gramajında ve fiyatında yapılan değişiklikle karşı karşıya kaldı. 200 gram ekmek 250 grama çıkarılırken, bu değişiklikle birlikte ekmeğin fiyatına da güncelleme geldi..

EKMEĞE ZAM TARTIŞMALARINA FIRINCILARDAN NET YANIT: İSTANBUL’DA EKMEK HEM GRAMAJ HEM FIYAT ARTIŞIYLA SATILMAYA BAŞLADI

İstanbul'da ekmeğin hem gramajı hem de fiyatı sessiz sedasız arttı. Fırınlarda 10 liraya satılan 200 gram ekmeğin fiyatı, 250 grama çıkarılarak 12,5 liradan satılmaya başlandı. Fırıncılara göre bu karar bir ay önce alınmış, ancak uygulamaya yeni konuldu.

Bu değişiklik, bazı kesimlerde anlam verilemeyen bir adım olarak değerlendiriliyor. Zira, 200 gram ekmek 10 liraya satılırken, gramajın 250 grama çıkarılması ve fiyatın 12,5 liraya yükseltilmesiyle ekmeğin kilo fiyatı değişmeden 50 lira olarak kalıyor. Bu durumda "Neden böyle bir değişiklik yapıldı?" sorusu gündeme geliyor.

HALK EKMEK FIYATLARI

İstanbul'daki halk ekmek bayilerinde ise 250 gramlık ekmek 8 liradan satılıyor. 2023’te 3 liradan 5 liraya çıkarılan halk ekmek fiyatı, bu yıl Haziran ayında yüzde 60 zamlanarak 8 liraya yükselmişti.

Bu gelişmeler, ekmek fiyatları ve gramajları konusundaki tartışmaların yeniden alevlenmesine neden oldu. Fırıncılar ise bu kararın arkasında ekonomik nedenlerin yattığını belirterek, vatandaşların kaliteli ekmeğe ulaşmasını hedeflediklerini savunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.