İstanbul'da Göçmen Kaçakçılığı ve Fidye Operasyonu: 4 Gözaltı

İstanbul'da göçmen kaçakçılığı ve fidye operasyonunda 4 kişi gözaltına alındı. Afganistan uyruklu 3 kişi tutuklanırken, emlakçı adli kontrolle serbest bırakıldı. Operasyonda 2 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Şüpheliler, göçmenleri silahla tehdit edip gasp ederek fidye istiyordu.

İstanbul'da düzensiz göçmenlerin geçişlerini organize eden ve sınırı geçtikten sonra bazılarını kaçırıp ailelerinden fidye isteyen bir şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda, Afganistan uyruklu 3 kişi ile evleri kontratsız kiraya veren bir emlakçı gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 2 ruhsatsız tabanca ele geçirilirken, tutuklanan 3 kişi adliyeye sevk edildi, emlakçı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul'da düzensiz göçmenlerin geçişlerini organize eden ve sınırı geçtikten sonra bazılarını kaçırıp ailelerinden fidye isteyen şüphelilere yönelik bir operasyon düzenlendi. Bu operasyon sonucunda 4 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Afganistan, Pakistan, İran, Türkiye ve Avrupa ülkeleri rotasında düzensiz göçmenlerin geçişlerini organize eden şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Çalışmalar sonucunda, şüphelilerin sınırı geçen göçmenleri silahla tehdit edip gasp ettikleri, bazılarını ise rehin alarak ailelerinden fidye istedikleri belirlendi.

Operasyon kapsamında, yabancı uyruklu oldukları belirlenen şüphelilerin Fatih'te kaldıkları evler ile düzensiz göçmenleri yerleştirdikleri evler tespit edildi. Operasyonda Afganistan uyruklu 3 kişi ve evleri kontrat yapmadan kiraya veren bir emlakçı gözaltına alındı. Aramalarda 2 ruhsatsız tabanca da ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli tutuklanırken, emlakçı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.