İstanbul'da Hissedilen Deprem: Bartın'da 4,8 Büyüklüğünde Sarsıntı!

Bartın'ın Amasra ilçesi açıklarında meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki deprem, İstanbul'da da hissedildi. Deprem, saat 10.16'da 9,33 kilometre derinlikte gerçekleşti. Uzmanlar, bölgedeki deprem riski hakkında açıklamalarda bulundu.

Bugün saat 10.16'da Bartın'ın Amasra ilçesi açıklarında 4,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği 9,33 kilometre olarak kaydedildi. Sarsıntı, çevre illerde de hissedildi ve bu durum vatandaşlar arasında panik yarattı. Depremin ardından yer bilimcilerin açıklamaları merakla bekleniyordu.

ŞÜKRÜ ERSOY'DAN AÇIKLAMA

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, yaptığı açıklamada Karadeniz bölgesinde şiddetli bir fay hattı bulunmadığını belirtti. "Bölgeyi aktif bir fay olarak düşünmemiz yanlış olur," diyen Ersoy, 1968’deki depremde tsunami meydana geldiğini hatırlatarak, "Bölgede şiddetli bir depremin meydana gelmeyeceğini düşünüyorum," ifadesini kullandı. Ayrıca, tsunami durumunda Karadeniz’in çekileceğini ancak şu anda böyle bir durumun yaşanmadığını da ekledi.

NACİ GÖRÜR'DEN DEĞERLENDİRME

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremin Batı Karadeniz Havzası’nda ve kuzey Doruca orojeni üzerinde gerçekleştiğini bildirdi. Görür, bu bölgedeki kuzeydoğuya doğru uzanan horst ve graben yapılarına dikkat çekti. Paylaşımında, "Karadeniz’de 5,0 deprem oldu. Deprem B.Karadeniz Havzasında ve kuzey Doruca orojeni üzerinde burada NE uzanan horst ve grabenler var," dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.