İstanbul'da motosikletli iki kişi internet kafenin önüne patlayıcı madde atıp kaçtı

İstanbul Küçükçekmece’de bir web kafeye motosikletli iki kişi tarafından patlayıcı madde atıldı. Olay, saat 01.00 sıralarında meydana geldi. Patlama, iş yerinin kapalı olması nedeniyle yaralanma veya can kaybına yol açmadı.

İstanbul Küçükçekmece’de saat 01.00 civarında, Yeni Mahalle Salih Tamcı Sokak’taki beş katlı bir binanın giriş katında bir patlama meydana geldi. İddialara göre, binanın giriş katında web kafe olarak işletilen bir iş yerinin önüne motosikletli iki kişi tarafından patlayıcı madde atıldı. Olayın ardından motosikletli şahıslar kaçarken, iş yerinin önünde bir patlama gerçekleşti. Patlama sırasında iş yerinin kapalı olması ve sokakta kimsenin bulunmaması, olası yaralanma ve can kaybını önledi.

Patlamanın ardından yükselen dumanlar, durumu fark eden vatandaşlar tarafından polise bildirildi. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Polis, çevrede güvenlik önlemleri alarak sokağı yaya ve araç trafiğine kapattı. Olay yeri inceleme ekipleri de patlama alanında çalışmalara başladı. İncelemelerin tamamlanmasının ardından sokak, tekrar trafiğe açıldı.

Olay anında iş yerinin yanında bulunan Turhan Tüfekçi, "Dükkanı toparlıyordum. Müthiş bir patlama sesi geldi. İlk başta bombayla ilgili ya da doğal gaz patlaması olduğunu düşündüm. Dışarı çıktığımda bir toz bulutu gördüm. Sonrasında arkadaşlar polisi aradı. Genellikle iş yerinin kapalı olduğu saatler 1-2’ye kadar sürer, fakat bu akşam kapatmışlar. Toz bulutu dükkana doldu ama içeride kimse yoktu, iş yeri sahibi sonradan geldi. Başka bir şey bilmiyoruz, polis incelemeye devam ediyor" dedi.

Polis, olayla ilgili incelemeleri sürdürürken, kaçan şüphelilerin yakalanması için de çalışmalar başlatıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.