İstanbul'da öğrenci yaşam maliyetinde dev artış!

İstanbul Planlama Ajansı'nın "İstanbul’da Öğrenci Yaşam Maliyeti Araştırması 2024/2025" sonuçlarına göre, İstanbul'da öğrencilerin yaşam maliyetleri bir yılda yüzde 57 arttı.

İstanbul Planlama Ajansı, "İstanbul’da Öğrenci Yaşam Maliyeti Araştırması 2024/2025" sonuçlarını açıkladı ve öğrencilerin yaşam maliyetlerinin önemli ölçüde arttığını duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı İstanbul Planlama Ajansı, "İstanbul’da Öğrenci Yaşam Maliyeti Araştırması 2024/2025" sonuçlarını duyurdu. 

Araştırmaya göre, İstanbul'da yaşayan bir öğrencinin yaşam maliyeti son bir yılda yüzde 57 oranında artış gösterdi. Özel yurtta kalan bir üniversite öğrencisinin aylık yaşam maliyeti, bir yıl içinde yüzde 57,17 artarak 22 bin 920 TL’ye ulaştı. Üç kişilik bir evde kalan öğrencilerin ise aylık maliyeti, yüzde 49,59 artışla 12.535 TL’den asgari ücretin üstüne çıkarak 18 bin 750 TL’ye yükseldi. 

Kültür sanat ve kırtasiye harcamalarında en yüksek artış gözlemlenirken, ulaşım ve teknoloji harcamalarında ise en düşük artış yaşandı.

İSTANBUL’DA ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN ORTALAMA YAŞAM MALİYETİNE İLİŞKİN GÖSTERGELER ŞU ŞEKİLDE OLDU:

İSTANBUL’DA ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN ORTALAMA YAŞAM MALİYETİ DEĞİŞİM ORANLARI İSE ŞU ŞEKİLDE OLDU:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.