İstanbul'da seçimin kaderini DEM Parti ve Yeniden Refah Partisi belirleyecek! İşte anket sonuçları

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine dair son ankette AKParti'nin adayı Murat Kurum ile CHP'li Ekrem İmamoğlu arasındaki rekabetin yakınlığı vurgulanıyor. ORC Araştırma'nın verilerine göre, Kurum'un İmamoğlu'na sadece 1,2 puan farkla önde olduğu belirtiliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yapılan son ankette, AKP'nin adayı Murat Kurum ile mevcut başkan CHP'li Ekrem İmamoğlu arasındaki rekabetin çok yakın olduğu ortaya çıktı. ORC Araştırma tarafından gerçekleştirilen ankette, Kurum'un İmamoğlu'ndan sadece 1,2 puan önde olduğu belirtiliyor. Ankete göre, DEM Partisi ve Yeniden Refah Partisi'nin aldığı oy oranları da dikkat çekiyor.

Ankete katılan 3 bin 920 kişiyle 10-12 Şubat tarihleri arasında telefon görüşmeleri yapıldı. Ancak anketin finansal kaynağı hakkında herhangi bir bilgi verilmedi. Murat Kurum, yüzde 37,7 oy oranıyla önde gözükürken, Ekrem İmamoğlu yüzde 36,5 ile ikinci sırada yer aldı. DEM Partisi adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni yüzde 6,8 oy alırken, Zafer Partisi adayı Azmi Karamahmutoğlu yüzde 3,7 oy oranına ulaştı ve İYİ Parti adayı Buğra Kavuncu'yu geride bıraktı. Yeniden Refah Partisi'nin adayı Mehmet Altınöz ise yüzde 2,9 oy aldı.

Kararsız seçmenlerin oranı yüzde 7,1 olarak belirlendi. Bu sonuçlar, İstanbul'daki seçim yarışının ne kadar çekişmeli geçeceğinin bir göstergesi olarak kabul ediliyor. ORC Araştırma'nın 14 Mayıs 2023 seçimleri öncesi yaptığı tahminlerde, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 51,7, Cumhur İttifakı adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ise yüzde 44,3 oy alacağı öngörülmüştü. Ancak seçim sonuçları, bu tahminlerden farklı olarak Kılıçdaroğlu için yüzde 45, Erdoğan için ise yüzde 49,2 oy oranını gösterdi. İkinci turda Erdoğan, yüzde 52 oy alarak yeniden cumhurbaşkanı seçildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Ünlü Menajer Mert Ramazan Demir'i Keşfetti!
Ünlü Şarkıcı Sevgilisini Otel Koridorunda Sürükledi! Şiddete Hayır!
Seda Sayan'dan Bomba Açıklamalar!
Ceylan Ertem'den; 'Köyde seks'!
Mele Mosso Cesur Sahne Tarzıyla Dillerde! Resmen Salladı!