İstanbul'da Şehit Polis Olayı: Geçti'nin Çetesi Destek Açıklaması Yaptı!

İstanbul Ümraniye’de motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan Yunus Emre Geçti, polis memuru Şeyda Yılmaz’ın şehit olmasına neden oldu. Geçti'nin çetesi, sosyal medyadan destek açıklamaları yaptı.

İstanbul Ümraniye’de motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan Yunus Emre Geçti, yaşanan arbede sırasında silahla ateş açarak polis memuru Şeyda Yılmaz’ın şehit olmasına ve biri polis olmak üzere iki kişinin yaralanmasına neden oldu.

ZANLI TUTUKLANDI

19 yaşındaki Yunus Emre Geçti, daha önce 26 suç kaydı bulunan bir isim. Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından İstanbul Anadolu Adliyesi’ne sevk edilen Geçti, mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Adliyeye sevk sırasında, güvenlik önlemleri çerçevesinde Yunus Emre Geçti’ye siyah bir çöp poşeti giydirildi ve iki kadın polis tarafından Hayvan Durum İzleme Amirliği’ne bağlı bir hayvan taşıma aracına götürüldü.

ÇETE AÇIKLAMADA BULUNDU

Polis memuru Şeyda Yılmaz’ı öldüren Yunus Emre Geçti’nin üyesi olduğu suç çetesi, sosyal medya üzerinden yaptıkları açıklamada, "Annesi saçma sapan açıklama yapmış. Biz Y.G.'nin avukatlık ve cezaevindeki bakımlarını karşılarız, kimseye ihtiyacımız yok" ifadelerine yer verdi. Ayrıca, çete, Yunus Emre Geçti’ye uygulanan muameleyi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) şikayet edeceklerini duyurdu.

DESTEK VAADİ

Çete, Geçti'nin avukat masraflarını ve cezaevindeki ihtiyaçlarını karşılayacaklarını belirterek, "Bütün alem bizi kardeşlerimize sahip çıkmamızdan tanır" dedi. Açıklamada, "Bir savaşın içindeyiz ve intikamımız için Bahçelievler Devlet Hastanesi’ne istemeden de olsa bir saldırı yapmak zorunda kaldık, asker ve polis yaralandı. Hastane saldırısında motoru temin eden kişi Y.G. kardeşimizdi. Karakolda bunu öğrenen polisler ona eziyet etmeye çalıştılar" denildi.

KARAKOLDA İŞLERİN SEYRİ

Açıklamada, çetenin AİHM’e yapacakları şikayetle birlikte Geçti’nin karakoldan firar etmesi ve polislere karşı direnmesi konularında da "Bütün alem bizi kardeşlerimize sahip çıkmamızdan tanır. Y.G.'nin silahşör olduğunu da herkes bilir" ifadeleri yer aldı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.