İstanbul'da Sıcaklık Rekorları: Meteoroloji Uyarıyor!

Meteoroloji: İstanbul ve çevresinde sıcaklık rekorları kırılıyor! Önümüzdeki günlerde mevsim normallerinin 4-6 derece üzerinde seyredecek. Vatandaşlar, öğle saatlerinde dışarı çıkmamaya dikkat etmeli.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve çevresinde sıcaklık artışının devam edeceğini duyurdu. Bölgede mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerine çıkması bekleniyor. Özellikle risk grubundaki bireylerin, öğle saatlerinde dışarı çıkmamaları önemle vurgulandı. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği ve bu durumun önümüzdeki günlerde de devam edeceği belirtildi. Hafta boyunca bölgede sıcaklıkların mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerine çıkması bekleniyor.

İstanbul, Edirne ve Kırklareli gibi illerde önümüzdeki günlerde en yüksek sıcaklıkların 24 ila 26 derece arasında olması tahmin ediliyor. Tekirdağ'da ise bu değerlerin 23 ila 25 derece aralığında seyredeceği öngörülüyor. Sakarya'da ise sıcaklıkların 28 ila 32 derece arasında, Kocaeli'nde 26 ila 30 derece arasında, Yalova'da ise 24 ila 27 derece arasında olması bekleniyor.

Özellikle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar gibi risk grubundaki vatandaşların öğle saatlerinde, yani 11.00 ile 16.00 arasında açık alanda bulunmamaları, dikkatli ve tedbirli olmaları önemle vurgulanmıştır. Bu yüksek sıcaklıkların etkilerinden korunmak için gerekli önlemlerin alınması tavsiye edilmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Zeytinburnu Açıklarında Kaçak Sigara Operasyonu: 144,280 Paket Ele Geçirildi
Gümüşhane'de Reklamcı, Tabela Ölçüsü Almak İsterken Çatıdan Düşerek Hayatını Kaybetti
Sürücü, Ruhsatlı Tabanca İle Yakalandı: Affedilme Talebi Reddedildi!
Şanlıurfa'daki Orman Yangınına İtfaiye ve Orman Müdürlüğü Ekipleri Müdahale Ediyor
Sinan Ateş'in Eşi Ayşe Ateş: Kapılar Arkasında Cinayetim Planlanlanıyor!"