İstanbul'da son durum: İmamoğlu ve Kurum arasındaki puan farkı ne kadar?

Artıbir Araştırma Genel Müdürü Hüseyin Çalışkaner'in paylaştığı son anket verilerine göre, AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Meral Danış Beştaş'ı konsolide etme çabalarıyla birlikte, Ekrem İmamoğlu'nun önde olduğu görülüyor.

Artıbir Araştırma Genel Müdürü Hüseyin Çalışkaner, TELE1'de Ülkü Çoban'ın sunduğu 'Gün Ortası' programına konuk olarak son anket verilerini değerlendirdi. Çalışkaner, AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Meral Danış Beştaş'ı konsolide etme çabası içinde olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sahada aktif bir rol üstlendiğini ve çeşitli şehirlerde İstanbul'u konuştuğunu ifade etti.

Ancak Çalışkaner'e göre, Erdoğan'ın İstanbul'u kazanma ihtimali çok düşük. Çünkü ekonomik sorunlar hâlâ çözüme kavuşturulamamış durumda ve bu durum Erdoğan'ın oy potansiyelini etkiliyor. Çalışkaner'e göre, Erdoğan'ın elindeki tek koz ekonomi ancak bu da şu an için işe yaramıyor çünkü ekonomi sıkıntılı bir durumda.

Artıbir Araştırma'nın İstanbul anketine göre, Ekrem İmamoğlu'nun oy oranı %38.2 iken, AKP'nin adayı Murat Kurum'un oy oranı %35.7 olarak belirlendi. Ancak dikkat çeken nokta, kararsız seçmenlerin oranının %10.3 olduğudur.

Anket sonuçlarına göre, İstanbul'da seçmenlerin tercihleri netleşmemiş durumda. İmamoğlu ve Kurum arasındaki oy farkı oldukça az olduğundan, seçimlerin sonucu belirsizliğini koruyor. Diğer adayların oy oranları da dikkate değerdir; Meral Danış Beştaş %4.8, Serdar Kavuncu %3.4 ve Zafer Altınözü %2.6 oy oranına sahiptir. Bu sonuçlar, İstanbul seçimlerinin öneminin ve rekabetin ne kadar yüksek olduğunu göstermektedir.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Biden ve Trump canlı olarak 7 Haziran’da ve 10 Eylül’de tartışacaklar
Bilal Bilici İYİ Parti’den istifa etme kararını duyurdu!
Fatih Portakal'dan Beklenmedik Görevden Alma İddiası: Kim Tehlike Altında?
Partilere verilen hazine yardımı kaldırılsın
Bahçeli bu kez neden “17-25 Aralık darbe girişimi”ne karşı?