İstanbul’da suç örgütüne operasyon: 65 kişi hakim karşısına çıkıyor

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, İstanbul’da faaliyet gösteren iki farklı suç örgütüne yönelik 7 ilde düzenlediği operasyonlarda, toplamda 65 şüpheliyi gözaltına aldı.

Operasyonda elebaşılığı kırmızı bültenle aranan Volkan Reçber’in öncülük ettiği suç örgütü ve Emrah Sever’in liderliğindeki suç örgütü hedef alındı ve 65 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

25 AYRI SUÇA KARIŞMIŞLAR

Operasyon kapsamında, daha önce husumet yaşayan ve son dönemde silahlı çatışmalarla gündeme gelen iki suç örgütünün üyelerinin kasten öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs etme ve silahla kasten yaralama gibi 25 ayrı eylemde bulundukları tespit edildi. 5 Ocak’ta yapılan eş zamanlı operasyonlarda ise haklarında gözaltı kararı bulunan 87 şüphelinin adreslerine baskınlar düzenlendi ve çok sayıda silah ile diğer malzemelere el konuldu.

ACI BİR GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Operasyonlar sonucunda ele geçen 30 ruhsatsız tabanca, 6 uzun namlulu silah, 1 otomatik tabanca ve 4 çelik yelek, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde sergilendi. Bu silahlar arasında, Sultangazi’deki silahlı çatışmada ağır yaralanarak hayatını kaybeden 15 yaşındaki Büşra Polat’ın ölümüne sebep olan silah da bulunuyordu.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün İstanbul merkezli 7 ilde gerçekleştirdiği eş zamanlı operasyonlar, Emrah Sever ve Volkan Reçber liderliğindeki iki suç örgütüne yönelikti ve 87 şüpheliden 65’i yakalanmıştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 5 Ocak’ta yaptığı açıklamada, bu operasyonlarla Volkan Reçber ve Emrah Sever'in liderlik ettiği iki bölgesel organize suç örgütünün çökertildiğini duyurmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Çöp konteynerine atılan çuvaldan 6 köpek yavrusu çıktı
Canlı yayında 8 yaşındaki kızı için 'müstehcen' ifadeler kullanan kadına gözaltı
Depremzede Orhan Erdoğan kimseye sesini duyuramadığı için yaşamına son verdiği ortaya çıktı
HPV aşısı nedir ve ücretsiz HPV aşı başvurusu nasıl yapılır?
MİT'ten çocuklara önemli uyarı: 5 madde sıralandı!