İstanbul'da tersine göç hız kazanıyor: Çevre illerde arsa fiyatları arttı!

İstanbul'da artan deprem endişesi ve yükselen kira tutarları, şehirden ayrılanların sayısını hızla artırıyor. Son bir yılda 418 binden fazla kişinin İstanbul'u terk ettiği belirtilirken, bu göç dalgasının neden olduğu etkiler çevre illerde de hissediliyor.

İstanbul'da artan deprem endişesi ve yükselen kira tutarları, kentin dışına doğru bir göç dalgasını hızlandırıyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, son bir yılda İstanbul'dan ayrılan kişi sayısı 418 binden fazlayken, son beş yılda bu rakamın 2 milyon 200 bini geçtiği tahmin ediliyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM VE ÇEVRE İLLERE GÖÇ ARTIYOR

Maraş depremleri sonrası İstanbul'da hızlanan kentsel dönüşüm süreci, çevre illere olan göçü arttırıyor. En çok tercih edilen şehirler arasında Tekirdağ, Edirne ve Çanakkale öne çıkıyor. Bu göç dalgası, bölgedeki emlak fiyatlarının yükselmesine ve kiralık daire sıkıntısının başlamasına neden oluyor.

İSTANBUL'DAN TRAKYA'YA YOĞUN GÖÇ

İstanbul'dan gelenler genellikle Süleymanpaşa, Şarköy, Altınova ve Marmaraereğlisi gibi bölgeleri tercih ediyorlar. Bu göç dalgası, Trakya genelinde emlak fiyatlarının artmasına neden olurken, bölgedeki kiralık daire talebi de yükseliyor.

ÇANAKKALE'DE ARAZİ FİYATLARI ZİRVEDE

Çanakkale, İstanbul'a yakınlığı ve gelişme potansiyeli sebebiyle göç alan iller arasında yer alıyor. Özellikle son dönemde artan talep, bölgedeki arazi fiyatlarını zirveye taşıyor. Bölgede bulunan arsaların fiyatları bin TL'den başlayıp 60 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. Özellikle 1/1000 uygulama imar planı olan yerler yatırımcıların ilgisini çekiyor.

ARSA YATIRIMINA OLAN İLGİ ARTIYOR

İstanbul'da konut fiyatlarındaki artış, enflasyon ve deprem gibi faktörler, insanları arsa yatırımına yönlendiriyor. Arazi yatırımlarının getirisi konutlardan daha yüksek olduğu düşünülüyor. Çanakkale özelinde son dört yılda arsa fiyatlarının yüzde 530 arttığı biliniyor. Bu durum, bölgeyi yatırımcılar için cazip hale getiriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Ankara’da vekâletler çekişmesi
Silah kaçakçılarına 'Mercek-19' operasyonu
‘Masanızda benim fotoğrafım varmış
Diyanet'in öğle yemeğinde her gün et var
Meteorolojiden İstanbullulara kötü haver: 17 Mayıs 2024 İstanbul hava tahmini