İstanbul’da Trafik Yoğunluğu Yüzde 56’ya Ulaştı

İstanbul'da haftanın üçüncü iş günü sabah saatlerinde trafik yoğunluğu yüzde 56’ya çıktı. Özellikle D-100 kara yolu ve TEM Otoyolu'nda çift yönlü sıkışıklık yaşanıyor. Anadolu ve Avrupa Yakası'nda bazı bölgelerde araç kuyrukları oluştu, toplu taşıma duraklarında da yoğunluk gözlemleniyor.

İstanbul'da haftanın üçüncü iş günü sabah saatlerinde trafik yoğunluğu arttı. Şehir genelinde trafik yoğunluğu yüzde 56’ya ulaşırken, bazı ana arterlerde çift yönlü tıkanıklıklar gözlemleniyor.

Yaz tatilinin bitmesi ve okulların açılması ile birlikte trafik artış gösterdi. İstanbul'un Anadolu ve Avrupa Yakası'nda D-100 kara yolu, TEM Otoyolu ve bağlantı yollarında yoğunluk oluştu.

Anadolu Yakası'nda TEM Otoyolu'nda Ataşehir ve Sancaktepe arasında her iki yönde trafik sıkışıklığı yaşanıyor. Kozyatağı'ndan başlayan yoğunluk, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne kadar devam ediyor. Kavacık ve Ümraniye yönünde Edirne istikametinde araç kuyrukları oluşurken, Şile Otoyolu’nda Ümraniye istikametinde de yoğunluk görülüyor. D-100 kara yolunda Kartal’dan Avrasya Tüneli’ne kadar araçlar zaman zaman yavaş ilerliyor. Diğer yönde ise Bostancı ve Maltepe arasında yoğunluk gözlemleniyor. Altunizade'de Boğaziçi Köprüsü yönünde trafik adeta durma noktasına geldi.

Avrupa Yakası'nda D-100 kara yolu Mecidiyeköy mevkiinde trafik akıcı seyretmekle birlikte, Ankara istikameti yan yolda yoğunluk yaşanıyor. Avcılar ve Küçükçekmece'de Ankara yönünde trafik yoğun, Cevizlibağ’da Topkapı istikametinde ise yoğunluk mevcut. Çağlayan mevkisinden Boğaziçi Köprüsü istikametine doğru araçlar yavaş ilerliyor, Beylikdüzü istikametinde trafik akıcı. TEM Otoyolu'nda Mahmutbey Gişeleri'nde çift yönlü yoğunluk yaşanıyor. Basın Ekspress Yolu'nda da trafik çift yönlü olarak yoğun seyrediyor.

Sabah saatlerinde evden çıkan İstanbul’lular bazı toplu taşıma duraklarında da yoğunluk oluşturdu. İBB Cep Trafik Haritası verilerine göre, sabah saatlerinde trafik yoğunluğu şehir genelinde yüzde 56, Avrupa Yakası'nda yüzde 49, Anadolu Yakası'nda ise yüzde 67 olarak ölçüldü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.