İstanbul'da uyuşturucu kullanımı ve ticaretine dair son 10 ayda 2 binden fazla bildirim yapıldı!

İçişleri Bakanlığı'nın "En İyi Narkotik Polisi Anne" projesi, 350 binden fazla anneye uyuşturucu ile mücadelede bilgi vererek farkındalık oluşturdu. Ayrıca, "UYUMA" uygulamasıyla İstanbul'da 2024'te 2 binden fazla uyuşturucu bildirimi yapıldı.

İçişleri Bakanlığı'nın "En İyi Narkotik Polisi Anne" projesi, uyuşturucunun en fazla evde kullanılmasından yola çıkarak 350 binden fazla anneye ulaştı. Bu proje kapsamında annelere, uyuşturucu türleri, evlerde saklanabilecek yerler ve uyuşturucunun etkileri hakkında bilgi verildi. Ayrıca, İçişleri Bakanlığı'nın 26 Eylül 2018 tarihinde hayata geçirdiği "UYUMA" adlı uygulama, 2024 Ocak ayından itibaren İstanbul'da 2 binden fazla bildirim aldı.

Ali Rıza Akbulut'un haberine göre, "En İyi Narkotik Polisi Anne" projesi ile annelerin bilinçlendirilmesi ve farkındalığın artırılması hedefleniyor. Ailelere, uyuşturucu madde kullanımının etkileri, saklama yerleri ve uyuşturucunun görünümü hakkında eğitimler veriliyor. Okulların yanı sıra kültür merkezleri, üniversiteler, Kuran kursları ve fabrikalarda düzenlenen yaklaşık 40 dakikalık sunumlarla bu konuya dikkat çekiliyor. Ayrıca gençlere de uyuşturucunun zararları anlatılıyor. Proje kapsamında 350 bini aşkın anne programlara katılırken, toplam katılımcı sayısı 400 bini geçti.

UYUMA uygulaması, vatandaşların tanık oldukları uyuşturucu kullanımı ve ticaretini, kimliklerini gizli tutarak polis ekiplerine hızlı bir şekilde bildirmelerini sağlıyor. İstanbul'da, 2024 yılı Ocak ayından itibaren bu uygulama üzerinden 2 binden fazla bildirim yapıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.