İstanbul'da Vaka Sayıları Hızla Artıyor, Yoğun Bakımlar Kapasite Doluluğunda!

İstanbul Tabip Odası, kentteki son haftalarda mevsimsel virüsler nedeniyle hasta yoğunluğunun önemli ölçüde arttığını açıkladı. Yoğun bakım birimlerinde ise doluluk seviyelerine ulaşıldı.

İstanbul Tabip Odası, Covid-19, influenza ve diğer mevsimsel virüsler nedeniyle olay sayılarının arttığını ve İstanbul'daki birçok hastanenin servislerinin ve yoğun bakımlarının dolu olduğunu duyurdu.

YOĞUN BAKIM ÜNİTELERİNİN DOLDU

Odanın açıklamasında, "Sahadaki meslektaşlarımızdan gelen bilgiler İstanbul’da birçok hastanede yoğun bakım ünitelerinin dolduğu yönünde. Acil servislerin kırmızı alanlarında boş sedye kalmadığı, bazı hastaların yoğun bakım ünitesi için günlerdir sıra beklediği belirtiliyor" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, hastanelerdeki son durumun yarın (5 Ocak) düzenlenecek basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi.

MASKE UYARISI

Türk Tabipleri Birliği (TTB) de solunum yolu hastalıklarına bağlı olarak ciddi bir salgınla karşı karşıya kalındığına dikkat çekerek, Sağlık Bakanlığı'na yazı gönderdi ve tüm sağlık kuruluşlarındaki birimlerde maske takımı dahil gerekli önlemlerin alınmasını talep etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Yaz aylarında cildinizi korumayı unutmayın
Selülit görünümünü azaltma yolları nelerdir?
Kanseri 7 Yıl Öncesinden Tespit Edebilen Yeni Kan Testi: Çığır Açan Keşif!
Şekerden Uzak Durmanın Gücü: 14 Günde Sağlıklı Değişimler
Karaciğer Sağlığı ve Detoksu: Vücudunuz İçin Önemli İpuçları!