İstanbul’da yapılan 26 DEAŞ operasyonunda 20 gözaltı var

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 26 operasyonda, DEAŞ terör örgütü bağlantılı olduğu şüphesiyle 20 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında, Türkiye'ye yönelik olası eylemler planlayabilecekleri düşünülen şüphelilerin adresleri belirlenerek eşzamanlı operasyonlar düzenlendi.

İstanbul'da gerçekleştirilen 26 operasyonda DEAŞ terör örgütüyle bağlantılı olduğu şüphesiyle aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 20 kişi yakalandı ve gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terör ve Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DEAŞ'a bağlı, örgüt ideolojisi doğrultusunda hareket eden ve örgüt yanlısı faaliyetlerde bulunan şüphelilerin izini sürerek operasyon düzenledi.

Yapılan çalışmalarda, Türkiye'ye yönelik potansiyel saldırılar gerçekleştirebilecekleri değerlendirilen şüphelilerin adresleri belirlendi ve eşzamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlar sonucunda, Türk ve yabancı uyrukluların da bulunduğu toplam 20 şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerden 2'si emniyet işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, 6 yabancı uyruklu şahıs sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresine teslim edildi. Diğer 10 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Operasyon kapsamında yakalanan 2 şüpheli ise adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

3. Sayfa Haberleri

Özel halk otobüsü yayalara çarptı: Anne öldü, oğlu yaralandı
Çorum'da polis memuru uzman çavuşu öldürdü
Hakan Ateş Seçil Erzan davasıyla ilgili ilk kez itiraf etti!
Özgür Özel, Müsavat Dervişoğlu'nu Ziyaret Edecek
Gülben Ergen Sosyal Medyada Çocuk İstismarı İçin İsyan Etti