İstanbul'da Yasadışı Elektronik Sigara Operasyonu: 630 Bin Ürün Ele Geçirildi

İstanbul'da düzenlenen operasyonda, Türkiye'de satışı yasak olan 630 bin 131 elektronik sigara ele geçirildi. 12 ilçede gerçekleştirilen baskınlarda 29 şüpheli gözaltına alındı. Ele geçirilen ürünlerin piyasa değeri 250 milyon lira olarak belirlendi.

İstanbul'da gerçekleştirilen kapsamlı bir operasyonda, Türkiye'de satışı ve kullanımı yasak olan 630 bin 131 elektronik sigara ele geçirildi. 12 farklı ilçede düzenlenen baskınlarda 29 şüpheli gözaltına alındı ve piyasa değeri 250 milyon lira olan yasaklı ürünlere el konuldu. Şüpheliler hakkında yasal işlem başlatıldı.

İstanbul'da gerçekleştirilen bir operasyonda, Türkiye'de satışı ve kullanımı yasak olan 630 bin 131 elektronik sigara ele geçirildi. Operasyon, 12 farklı ilçede düzenlendi ve yasaklı ürünlerle bağlantılı olduğu tespit edilen 29 kişi gözaltına alındı. 

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçakçılıkla mücadele amacıyla yürüttükleri çalışmalarda, yasaklı elektronik sigara cihazlarının Başakşehir, Bağcılar, Tuzla, Zeytinburnu, Beyoğlu, Kadıköy, Fatih, Esenyurt, Esenler, Çekmeköy, Gaziosmanpaşa ve Pendik ilçelerinde bulunan depolara piyasaya sürülmek üzere getirildiğine dair bilgilere ulaştı. Bu bilgiler doğrultusunda, 18 depo, 3 ikamet adresi, 8 araç ve 6 iş yerinde operasyon gerçekleştirildi.

Eş zamanlı olarak yapılan baskınlarda 29 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan aramalarda, piyasa değeri 250 milyon lirayı bulan 630 bin 131 adet elektronik sigara ve türevleri ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyete götürülerek sorgulandı. 

Şüpheliler hakkında "5607 Sayılı Kanuna Muhalefet" suçlamasıyla işlem yapıldı ve tutuksuz yargılanmak üzere savcılığın talimatıyla serbest bırakıldıkları bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.