İstanbul’da yaşamanın aylık maliyeti 55 bin 321 lira oldu

İstanbul Politik Araştırmalar Enstitüsü (İPA), İstanbul'da yaşam maliyetinin geçen seneye göre yüzde 81 arttığını açıkladı. Araştırma, özellikle temel tüketim maddelerindeki fiyat artışlarının dikkat çekici olduğunu ortaya koydu.

İstanbul Politik Araştırmalar Enstitüsü (İPA), İstanbul'da yaşamanın maliyetine dair yapılan araştırmanın sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Megakentte yaşam maliyetinin geçen senenin aynı ayına göre yüzde 81 arttığı belirtildi.

İPA'nın araştırmasına göre, İstanbul'da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 55 bin 321 lira olarak hesaplandı. Bu rakamın, bir önceki aya göre yüzde 4,26 artış gösterdiği bildirildi.

Araştırmanın detaylarına bakıldığında, temel tüketim maddelerinden et-kıyma ürünlerinde yaşanan fiyat artışı dikkat çekiciydi. Geçen senenin şubat ayına göre et-kıyma ürünlerindeki fiyat artışının yüzde 114,27 olduğu belirlendi.

Ayrıca, İstanbul'da yaşamanın maliyetinin son aylara ilişkin değişim oranları da açıklandı. Ocak 2024'te yüzde 7,93, Şubat 2024'te ise yüzde 4,26 artış yaşandığı görüldü.

İPA'nın araştırması, İstanbul'da yaşam maliyetinin hızla arttığını ve bu durumun özellikle temel tüketim maddelerine yansıdığını gözler önüne serdi. Bu artışlar, İstanbul'da yaşayanların ekonomik açıdan zorlu bir dönemden geçtiğini ve mali zorluklarla mücadele etmek zorunda kaldıklarını gösterdi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Dolandırıcıların son yöntemi: Kız çocuklarının fotoğraflarını kullandılar
Bu yöntem kararan perdeleri ilk günkü haline getiriyor!
Tekkeyi bekleyen çorbayı içer atasözünün anlamı
Amerikalılar neden evinde çamaşır makinesi kullanmıyor hiç düşündünüz mü?
20 Mayıs 2024 günlük burç yorumları