İstanbullular için hem sevindirici hem üzücü haber!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında alınan art arda zam kararlarının ardından, İstanbulluların karışık duygular yaşadığı yeni bir karar daha alındı.

Bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından düzenlenen Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, toplu taşıma, taksi ve otopark ücretlerine zam yapılmasına karar verildi. Ayrıca, vatandaşlara daha iyi hizmet sunabilmek için Tuzla-Pendik-Büyükada arasında deniz yolu hattının açılması da onaylandı. Toplantıya, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün başkanlık etti ve Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen oturumda, Bostancı, Maltepe ve Kartal iskelelerindeki yoğunluğu azaltmak amacıyla yeni deniz ulaşım hattı teklifi oy birliğiyle kabul edildi.

HAVALİMANI OTOBÜS HATLARINA DA ZAM GELDİ

Toplantıda ayrıca Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı (SG-1) ve Taksim-Sabiha Gökçen Havalimanı (SG-2) otobüs hatlarına da zam yapılması kararlaştırıldı. Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı hattında tam elektronik bilet fiyatı %42,90 artarak 130 TL'ye, Taksim-Sabiha Gökçen Havalimanı hattında ise %73,09 artışla 210 TL'ye yükseldi. Her iki hat için indirimli tarife ve aktarma seçenekleri kaldırılırken, sınırlı kullanım bilet miktarı artırıldı. Ayrıca, Adalar'da hizmet verecek tescilli araçlar temin edilene kadar, 31 Temmuz 2025'e kadar tescilsiz 60 elektrikli araç ile taşımacılığın devam etmesine karar verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.