İstanbul'u 25 yıl yöneten partinin Bakanı : İstanbul deprem hazır değil, acil adım atılmalı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul'un beklenen depreme karşı acil adımlara ihtiyacı olduğunu altını çizdi. Kacır, "İstanbul'un kaybedecek bir dakikası yok. Yüzbinlerce yeni, güvenilir, sağlam konutu inşa etmek durumundayız" dedi.

Deprem uzmanları sık sık İstanbul için beklenen büyük depremle ilgili vatandaşları hazırlıklı olmaları mevzusunda uyarıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul'daki Şebinkarahisar Yardımlaşma Derneği 50. Olağan Genel Kurul toplantısına katıldı. Burada konuşma yapan Kacır İstanbul'da beklenen depremle ilgili açıklamalar yaptı. "İstanbul'un kaybedecek birdakikası daha kalamıştır" diyen Kacır İstanbul'un çok hızlı bir şekilde depreme hazırlanmak zorunda olduğunu altını çizdi.

'YÜZ BİNLERCE SAĞLAM KONUT İNŞA ETMEK DURUMUNDAYIZ'

Kacır depreme hazırlıkların en iyi şekilde gerçekleştirmek için yüz binlerce yeni, güvenenilir sağlam konut inşa edilmesi gerektiğini altını çizdi. İstanbul'daki trafik sorununa da değinen Kacır, "yeni metrolar yapmalıyız" dedi.

Bakan Kacır'ın sözleri, İstanbul'un deprem tehdidi karşısında yeterince hazırlıklı olmadığını ve acil adımlara gereksinim duyulduğunu gösteriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Gündem Haberleri

Olimpiyat öncesi Milli gururlarımız Berlin’de buluştu!
Burdur Belediyesi'nde akraba krizi: CHP'li başkan atama tepkilerine yanıt verdi
AK Partili belediye köy okulu için ayrılan ödenekle cip alacak
Suda indirim sözünü tuttu: Balıkesir’de Ahmet Akın’dan suya yüzde 15 indirim
Gezi’den sonra İstiklal de İBB’nin