İstanbul'un 16 ilçesinde terör operasyonu: Avukatlar da gözaltında

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürülüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, özel harekat ve polis helikopteri desteğiyle başta Beyoğlu, Fatih, Bahçelievler, Avcılar, Esenler, Kadıköy ve Sultangazi olmak...

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürülüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, özel harekat ve polis helikopteri desteğiyle başta Beyoğlu, Fatih, Bahçelievler, Avcılar, Esenler, Kadıköy ve Sultangazi olmak üzere 16 ilçedeki 32 adrese eş zamanlı operasyon yapıldı.

Operasyon kapsamında aralarında bir derneğin avukatlarının da bulunduğu 20 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine götürüldü.

8 İLDE EŞZAMANLI OPERASYON

Öte yandan, İstanbul dışında 8 ilde de eş zamanlı operasyon gerçekleştirildiği, bazı şüphelilerin gözaltına alındığı bildirildi. 

Kahramanmaraş, Elazığ, Gaziantep ve Şanlıurfa'da da YDGH operasyonu

Kahramanmaraş merkezli Elazığ, Gaziantep ve Şanlıurfa'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik 16 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 22 kişi gözaltına alındı.
Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından yürütülen çalışma kapsamında terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik Kahramanmaraş'ta 12, Elazığ, Gaziantep ve Şanlıurfa'da ise toplam 4 adres belirlendi. Savcılık talimatıyla belirlenen 16 adrese sabah erken saatlerde eş zamanlı baskın yapıldı.

Aranan adreslerde terör örgütüne ait çok sayıda döküman ele geçirilirken, Kahramanmaraş'ta 19, Gaziantep, Elazığ ve Şanlıurfa'da ise birer olmak üzere toplam 22 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü

Eskişehir'de gözaltına alınanlar emniyette

Öte yandan önceki gün Eskişehir ve İstanbul'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 14 şüpheliden 8'i de sağlık kontrolünden geçirildi. Alınan bilgiye göre, "bölücü terör örgütünün propagandasını yaptıkları, teröristleri sahiplenmeye çalıştıkları ve bu kapsamda değişik eylemler içinde bulundukları" iddia edilen 14 şüphelinin Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesindeki sorguları sürüyor.

Şüphelilerden 8'i geniş güvenlik önlemleri altında getirildikleri Eskişehir Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler, işlemlerinin ardından yeniden emniyete götürüldü.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından önceki gün düzenlenen operasyonda Eskişehir'de 12, İstanbul'da ise 2 kişi gözaltına alınmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Türkiye'nin İsrail'le Ticareti Durdurma Kararı Dünya Basınında Nasıl Yankılandı?
AKP'nin kanun teklifi, fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarının 10 kat artırılmasını öngörüyor
Karamollaoğlu, genel başkanlıktan ayrılacağını duyurdu
Borçlarını ödeyemeyenler bu yönteme başvuruyor!
Aşkta şanslı olan 3 burç! Aradıkları aşkı çok daha kolay bulup mutlu olacak