İstanbul'un tarihi camilerinde "tam kapanma" sebebiyle sessizlik hakim

İstanbul'un tarihi camileri, Covid-19 tedbirleri gereğince kandilde sessizlik içindeydi

Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi, Eyüp Sultan Camisi, Sultanahmet Camisi ve Süleymaniye Camisi gibi kentin tarihi camileri ile Büyük Çamlıca Camisi'nde vakit namazları eda edildi. Cemaatle kılınan vakit namazlarından sonra dualar edildi. "Tam kapanma" uygulaması nedeniyle camilerde Kadir Gecesi programları düzenlenemedi.

Camilerin minarelerinden Kadir Gecesi dolayısıyla dualar okundu. Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nin minaresinde okunan duada şu ifadelere yer verildi:

"Allah'ım, mübarek Kadir Gecesi hürmetine tüm mazlumlara, evlerinden ve yurtlarından çıkarılmış mazlumlara kurtuluş nasip eyle. İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'yı ve peygamberler şehri Kudüs'ü zalimlerin işgalinden kurtar Allah'ım. Milletimizi, İslam ümmetini ve tüm insanlığı bu salgın hastalık illetinden kurtar Allah'ım. Hastalarımıza şifa, dertlilerimize deva eyle. Bu salgın hastalık yüzünden vefat eden kardeşlerimize ve tüm geçmişlerimize rahmet eyle Allah'ım. Kuraklık çeken topraklarımıza rahmetinden, bol ve bereketli yağmurlar ihsan eyle Allah'ım."

- Mahyalar süslendi

87 yıl aradan sonra ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nin minareleri, "La İlahe İllallah" yazılı mahyayla süslenirken, Sultan Ahmet Camisi'nde "Vakit Paylaşma Vakti" yazılı mahya asıldı. Büyük Çamlıca Camisi'nin mahyasına ise Türk bayrağı yansıtıldı.

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Erdoğan işaretini vermişti: Nefret suçlarına karşı yeni adımlar atılacak
Erdoğan MHP ile ilişkisini bozmaz
Nagehan Alçı'dan canlı yayında itiraf: Rasim'den neler çektim
Elektronik kelepçeli gizli tanık yurtdışına kaçtı
Bakan Işıkhan açıkladı: Uzaktan ve esnek çalışma modelleri geliyor!