İşte CHP'nin masasındaki anket: Sürpriz beklenmiyor

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşanan, “Anket yanılgısına” düşmek istemediğini ifade eden parti yetkilileri, sahadan gelen neticeleri dikkatle değerlendiriyor.

CHP’nin yaptırdığı anketlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde ibre bir kez daha Ekrem İmamoğlu’nu gösteriyor. AKP’nin İBB adayı Murat Kurum’un birbiri ardına yaptığı gaflar ve İstanbul’a hakim olmadığını ortaya koyan ifadeleri, farkın CHP lehine açılmasına neden oluyor.

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşanan, "Anket yanılgısına" düşmek istemediğini ifade eden parti yetkilileri, sahadan gelen neticeleri dikkatle değerlendiriyor.

Seçmenin olası bir rehavete kapılmaması amacıyla farkın CHP lehine açık olduğu kentlerin neticeleri kamuoyu ile paylaşılmıyor. Ancak CHP kaynakları, İstanbul’da Kurum ile İmamoğlu arasındaki farkın, İmamoğlu lehine yüzde 4’e kadar ulaştığını ifade ediyor. CHP Genel Merkezi, anket sonuçlarının İstanbul’da ittifakın sandıkta yaşanacağını gösterdiğini savunuyor.

Mansur Yavaş’ın CHP’den yeniden aday olduğu Ankara Büyükşehir Belediyesi için seçimlerde herhangi bir sürpriz yaşanmayacağı bildiriliyor. AKP’nin ABB adayı Turgut Altınok’un tartışmalı siyasi kariyeri ve sahada görmüş olduğu tepkinin 31 Mart 2024 seçimlerinin nasıl sonuçlanacağına dönük ciddi bir fikir verdiğini anlatan parti kurmayları, "Mansur Yavaş, Ankara’yı bir kez daha ve rekor oy oranı ile kazanacak" diyor. Seçime katılımı olumsuz etkilememesi için Ankara’ya yönelik anketlerin neticelerini kamuoyu ile paylaşmayan CHP, AKP’nin yaptırdığı anketlerde bile farkın Yavaş lehine yüzde 10’u bulduğunu belirtiyor. Edinilen bilgiye göre, CHP anketlerinde ise fark yüzde 15’e kadar ulaşıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

İletişim Başkanlığı, mart ayında tarihinin rekorunu kırdı
Memleket Partisi'nde genel merkez ve otobüs boşaltıldı
Kadının Statüsü Genel Müdürü görevden alındı
Normalleşme umut verdi ama bir şey çıkmadı
TBMM'de öğretmen atama krizi! CHP Milletvekilinin soru önergesi 'kişisel' bulunarak geri çevrildi