İşte dünyanın en faydalı sebzesi!: Özellikle kadınlar için!

Dünyanın en sağlıklı sebzesi olarak seçilen tere vücuttaki tüm toksinleri atıp bağışıklığı güçlendiriyor. İşte konuya ilişkin diğer detaylar haberin devamında...

Amerika Birleşik Devletleri'nde William Peterson Üniversitesi 41 meyve ve sebzeyi araştırdı. Yapılan araştırmanın sonucunda en sağlıklı sebze tere olarak açıklandı.

EN SAĞLIKLI SEBZE SEÇİLDİ

Yüksek demir içeriğine sahip olan tere, kanı ve bağırsakları temizleyici özelliğe sahip. Aynı zamanda tere idrar sökücü olarak da biliniyor.

Tere çayı ise hastalıklara yakalanma riskini azaltırken, bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun daha hızlı iyileşmesini sağlıyor. Boğaz ağrısına yararlı olan tere, aynı zamanda bir balgam sökücü.

İştah açıcı özelliği olan tere kabızlık için ise müshil görevi görüyor.

Saç dökülmeleri ve kırılgan tırnak yapıları gibi durumlara sahipseniz tere düzenli olarak tüketildiğinde bu sorunları en aza indiriyor.

KAN YAPICI ÖZELLİĞE SAHİP

Ayrıca tere kansızlığı dengeleyip, yüksek düzeyde demir içerdiği için kan yapıcı özelliği sahip.

Tere tohumu çiğnenerek tüketilirse öksürük, baş ağrısı, astım ve bronşit tedavilerinde kullanılabilir. Nefes açıcı özelliği yardımıyla nefes daralma sorununa da iyi gelir.

KADINLAR İÇİN DAHA FAYDALI

İçeriğindeki vitamin ve mineraller yardımıyla, kadınlar için daha yararlı. Kadın hastalıklarını düzenler. Ayrıca tere demir ve protein içeriği yardımıyla emziren annelerin sütünü artırıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.