İşte herkesin düştüğü 5 yaygın iPhone efsanesi

Bazı web siteleri ve teknoloji videoları, içine su kaçmış bir iPhone'u kurutmak için pirinç kullanmanın etkili olduğunu iddia edebilir, ancak Apple'a göre bu doğru değil. Şirket, bu yöntemi önermez ve hatta küçük pirinç taneciklerinin telefonunuza zarar verebileceği konusunda uyarır.

"Wİ-Fİ VE BLUETOOTH'U KAPATMAK BATARYAYI KORUR"

Bluetooth ve Wi-Fi'yi kapatmanın pil ömrünü uzatacağına dair yaygın bir yanılgı vardır, ancak bu doğru değildir. Aslında, bu özellikler açıkken ve kullanılmadıklarında fazladan pil ömrünü tüketmezler.

Bunun yerine, Uçak Modu'nu açmak daha iyi bir çözüm olabilir çünkü bu mod, pilinizi tüketen uygulamaları devre dışı bırakır ve özellikle seyahat ederken veya sinyal alımının kötü olduğu bölgelerde yararlı olabilir.

ÖZEL TARAMA MODU IP ADRESİNİ VE KONUMUNU GİZLER

Gizli veya özel bir tarayıcı kullanarak konumunuzu ve IP adresinizi üçüncü taraflardan gizlemeyi umut ediyorsanız, bu yaklaşımın tam olarak işe yaramadığını bilmelisiniz.

Gizli mod, tarama geçmişinizi cihazınızda saklayarak bazı bilgileri gizleyebilir, ancak ziyaret ettiğiniz web siteleri hala kişisel bilgilerinize erişebilir ve çerezleri kabul ederseniz, telefonunuz yine de verileri saklayarak web sitelerinin tarama alışkanlıklarınız hakkında bilgi almasına izin verir.

UYGULAMALARI KAPATMAK İPHONE'UNUZUN PİLİNDEN TASARRUF EDEBİLİR

Sonunda, iPhone'unuzdaki "açık" uygulamaları kapatmak için yukarı kaydırmak gibi bir yöntemle bitmek tükenmek bilmeyen bir göreve son verebilirsiniz, ancak bu aslında bir yanılgıdır.

Uygulamaları kapatmak, aslında çalışmadıkları için pil tasarrufu sağlamaz. Bunun yerine, uygulamaları kapatmak yerine onları arka planda bırakmak, iPhone'unuzun pil ömründen daha fazla yararlanmanıza olanak tanır.

İPHONE'UNUZU GECE SÜRESİNCE ŞARJ ETMEK PİLE ZARAR VEREBİLİR

Yaygın bir yanılgı, iPhone'unuzu gece boyunca şarj etmenin, gerekenden fazla güç tüketerek pile zarar verebileceğidir.

Gerçek şu ki, modern akıllı telefonlar, yüzde 100'e ulaştıklarında otomatik olarak şarjı keser ve tamamen şarj etmek için gerekenden daha fazla akım çekmezler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Bu tatlı hem çok lezzetli hem de çok sağlıklı!
Yaşlanınca insanların pişmanlık duydukları “keşkeler”
Yumuşacık havluların sırrı tenis topundan geçiyor!
10 Mayıs: Tarihte bugün ne oldu?
Fotoğrafta İlk Gördüğünüz Hayvan Sizin Karakterinizi Ele Veriyor!